Jégkorong: Bálizs Bence minden napot élvez Norvégiában

Vágólapra másolva!
2023.08.16. 16:48
null
Bálizs Bence jól érzi magát Norvégiában (Fotó: MJSZ/Mudra László)
Bálizs Bence válogatott jégkorongozó szerint elképesztő fogadtatásban részesült új klubjánál, a norvég Sparta Sarpsborgnál, és minden napot élvez, amit ott tölthet.

 

A 33 éves kapus, aki május végén igazolt a skandináv alakulathoz, a Nemzeti Sporthíradónak szerdán elmondta, hogy a csapatnál mindenre figyeltek, a lakhatásra, az utazásra, a felszerelésre, a kislánya óvodájára. A helyiek nagyon barátságosak, és neki óriási segítség, hogy családja vele lehet.

„Nem volt idegen számomra a közeg, csak a jégkorongra kell fókuszálni és legyen jó teljesítmény. A közeg játékosbarát. Már volt két edzőmérkőzésünk is" – fogalmazott. Hozzátette: a klub nem vázolt fel konkrét célt, nincs eredménykényszer.

Coatta visszatért, teljes az Újpest kerete
Az amerikai Sam Coatta visszatért az UTE-hoz, ezzel teljessé vált a lila-fehérek kerete a 2023–2024-es idényre. A 33 éves csatár a 2021–2022-es szezonban már játszott Újpesten, akkor csapata vezére volt, 39 mérkőzésen 26 gólt ütött és adott 19 gólpasszt, így 45 ponttal zárt.
Az előző kiírásban a német harmadosztályban szereplő Essen, valamint a svájci másodosztályú EHC Winterthur alkalmazásában állt. Előbbiben tíz találkozón 8 (4, 4), utóbbiban 17 fellépésen 10 pontot (6, 4) gyűjtött.

Bálizzsal első számú kapusként számolnak, így minél több lehetőséghez szeretne jutni, és minél több mérkőzést nyerni.

A magyar kapus a 2022–2023-as évadban a GKS Jastrzebie alakulatában szerepelt. Az alapszakaszban 39 mérkőzésen 2.12 gólt kapott átlagban és 92.3 százalékkal védte a lövéseket. A rájátszásban hét találkozóig jutott, 2.66-os kapott gólátlaggal és 92 százalékos védési hatékonysággal.

A májusi elit-világbajnokságon Bálizs négy összecsapáson játszott. Átlagban 3.68 gólt kapott és 89.9 százalékkal védett, vezérletével győzött a gárda hosszabbításban a franciák ellen, és ugyancsak vele az osztrákok elleni ki-ki mérkőzésen is sikerült pontot szerezni, Igaz, ez kevés volt a bennmaradáshoz.

Bálizs a vb után váratlanul távozó szövetségi kapitánnyal, Kevin Constantine-nal kapcsolatban megjegyezte, hogy tisztában van a döntése hátterével, a „hatvanplusszos” amerikai szakember a saját érdekeit nézte. Hozzátette: „neki sosem lesz szívügye, hogy itt a magyar hokit feljebb emelje vagy magasabb szintre vigye”, és nem is várható el tőle, hogy minden áldozatot meghozzon, hogy a magyar válogatott edzője legyen.

„Persze, csodálkoztam rajta, de szerintem Constantine a saját érdekében jó döntést hozott” – mondta.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik