Férfi jégkorong: megvan, hol folytatja a Magyarországról távozó Constantine

Vágólapra másolva!
2023.07.14. 12:15
null
Constantine (balra) váratlanul köszönt el (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
A magyar férfi jégkorong-válogatott szövetségi kapitányi és a Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzői posztjáról érvényes szerződései ellenére távozó Kevin Constantine a Western Hockey League-ben (WHL) szereplő Wenatchee Wild vezetőedzőjeként folytatja pályafutását.

 

A jegkorongblog.hu szakportál szerint a WHL a Canadian Hockey League-et (CHL) alkotó három nagy kanadai juniorliga egyike. Kevin Constantine az új klub történetének első edzője lesz, a Winnipeg Ice tulajdonjogát ugyanis egy hónappal ezelőtt vásárolták meg és költöztették át a csapatot a kanadai nagyvárosból a Washington állambeli 35 ezres Wenatcheebe.

A 64 éves edző 1993 és 2002 között olyan csapatoknál tevékenykedett vezető- vagy másodedzőként, mint a San Jose Sharks, a Calgary Flames, a Pittsburgh Penguins és a New Jersey Devils, de edzősködött korábban az amerikai juniorválogatottnál is. Az egykori kapus az NHL-es évek után a WHL-ben és az AHL-ben dolgozott, majd Franciaországban, Svájcban, Dél-Koreában és Lengyelországban tevékenykedett. Székesfehérvárra két évvel ezelőtt került, a magyar válogatottat egy éve vette át.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik