Jégkorong: Sebők szerint van esély meccset nyerni a vb-n

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.03.14. 16:30
null
Sebők Balázs (Fotó: Dömötör Csaba)
Sebők Balázs, az Ilves Tampere jégkorongozója szerint a világbajnoki bennmaradás talán sokkal nagyobb csoda lenne, mint a legutóbbi két, a 2015-ös krakkói és a tavalyi ljubljanai feljutás.

 

A 28 éves csatár a közmédiának elmondta, azt viszont reálisnak tartja, hogy szoros találkozókat játszanak, és lehet esély meccset nyerni.

„Arra kell koncentrálunk, hogy a mi játékunk legyen egyben. Az ellenfelek magasan jegyzettek, nem is lehet rájuk koncentrálni” – jegyezte meg Sebők Balázs. Hozzátette: reméli, sok magyar szurkoló látogat majd ki Tamperébe, ahol a válogatott május 13-án Dánia legjobbjai ellen kezd, majd sorrendben az Egyesült Államokkal, Franciaországgal, Svédországgal, a házigazda Finnországgal, Németországgal, végül pedig – az erőviszonyok alapján a bennmaradásért vívott legfontosabb összecsapáson – Ausztriával mérkőzik. A két csoportból a legjobb négy jut a negyeddöntőbe, a tamperei és a rigai csoportutolsó pedig kiesik a divízió I/A-ba.

A torna előtt május 9-én a 27-szeres világbajnok Kanadával találkozik a magyar válogatott a budapesti MVM Dome-ban. Sebők szerint ezen az összecsapáson az eredmény másodlagos, és jó felkészülési lehetőség lesz.

„Nagyon jó dolog a magyar hokinak, hogy világsztárok jönnek Budapestre és remélhetőleg telt ház előtt játszhatunk” – tette hozzá.

Sebők klubjával szerette volna megnyerni az alapszakaszt, végül második lett az Ilves, ezzel elégedettek lehetnek, és most várják az ellenfelüket. Tavaly bronzérmesek voltak, most a döntő a cél, de legjobb formájukkal akár nyerhetnek is.

Elmondta, hogy ugyan statisztikailag elmaradt a várttól – 53 mérkőzés, 5 gól, 15 gólpassz, 20 pont –, ám úgy érzi, hogy a játéka az idén volt a legjobb, és sok játéklehetőséget is kapott. Hozzátette: valószínűleg eligazol Finnországból – kilenc évet húzott le a felnőttek között –, mert új környezetre vágyik, nincs kiégve, és leginkább a svéd, a svájci és a német bajnokság érdekli.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik