Erste Liga: Remélem, ezen a két meccsen kiküszöböltük a hibákat – Nagy Krisztián

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2023.03.10. 10:09
Minden kezdődik elölről, ami a BJA HC és az FTC-Telekom elődöntős párharcát illeti a jégkorong Erste Ligában, miután előbbi nyerte 3–0-ra a negyedik mérkőzést. Nagy Krisztiánnal beszélgettünk arról, hogy a pályaelőnyök elvesztése után hogyan sikerült azt visszaszerezniük a Tüskecsarnokban. 

„A FEHA19 elleni mérkőzéssorozat alapján is azt mondanám, nekünk az volt a legnehezebb, hogy hosszú kihagyás után újra a legmagasabb tempónkat kellett mutatni. Nagyon remélem, hogy kiküszöböltük azokat a hibáinkat az utóbbi két, Ferencváros elleni mérkőzésen, amelyekkel korábban bajlódtunk. Igyekszünk még finomítani azon, amin még lehet” – mondta Nagy Krisztián az NSO Tv-nek az után, hogy 2–0-ról egalizáltak az FTC elleni elődöntős párharcban a két idegenbeli győzelemmel.

Videónkban arról is beszél, hogy mennyire nem idegen nekik azért a Tüskecsarnok jege, amelyet évekig az otthonuknak mondhattak. Továbbá azt is elmondja, milyen attitüddel mennek bele a folytatásba, mi várható tőlük hazai jégen a szombati, ötödik mérkőzésen.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA

ELŐDÖNTŐ
4. MÉRKŐZÉS
FTC-TELEKOM–BUDAPEST JA HC 0–3
(0–1, 0–0, 0–2)
Tüskecsarnok, 1336
néző.V:Babic, Mach, Balla, Kis-Király.
FTC:ARANY G. – Boros, Hrabal / Kärmeniemi, Seregély Máté / Marva, Mesikämmen – Betteridge, Farkas Lőrinc, Sailio / Kulmala, Nagy G., Turbucz / Kreisz B., Tóth A., Tóth Gergő / Bán, Galántai, Kucsma.Edző:Fodor Szabolcs
BJA HC:KORNAKKER – Pozsgai (1), Szabó B. / Uimonen, VOROBJOV (1) / Garát, Tóth Gergely / K. Varga, Dóczi – Culigin, Galoha 1, Djumics (1) / Elo, VIIKILÄ 1, SCHLEKMANN (2) / Tóth Richárd, Nagy Krisztián 1, Szita / Molnár B., Ritter, Ravasz.Edző:Kangyal Balázs
Kapura lövések:
21–37.
Gól – emberelőnyből:
5/0, ill. 8/0.
Fegyelmi büntetések:végleges kiállítás (Kucsma).
MESTERMÉRLEG
Fodor Szabolcs:– Megfogyatkozott kerettel álltunk ki, ezzel szemben a BJA-nál válogatott játékosok zöme szerepel, válogatotthoz közel álló védők be sem férnek a keretébe, nem véletlen nyerték meg biztosan az alapszakaszt. Minden tőlünk telhetőt megtettünk, néha ez sem elég a győzelemhez. Büszke vagyok, hogy egyáltalán kettő kettő az állás.
Marton Tibor, másodedző:– A Fradi nagyon megújult a rájátszásra, a jó gólátlagunkat is lenyomta, kevés lehetőséget enged. Mi sem engedtünk neki, az első két harmadban nem is emlékszem jelentős helyzetre ellenfelümktől, ez billentette a mi irányunkba a mérleget.
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása:2–2.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik