Sportrádió: Sokat segítene, ha lenne NHL-játékosunk – Szilassy Zoltán

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.05.10. 19:40
null
Szilassy Zoltán (balra) szerint az olasz és a brit együttesnél is erősebb a magyar válogatott (Fotó: Dömötör Csaba)
Szilassy Zoltán, a magyar férfi jégkorong-válogatott edzője volt a Sportrádió Hazafutás című műsorának vendége. A szakember elmondta, örülne, ha bennmaradna az elitben a nemzeti csapat.


Mint ismert
, a mieink ott lesznek a jövő évi elit-vb-n, mert a második helyen végeztek a Szlovéniában rendezett divízió 1/A-s világbajnokságon.

„Hétévente liftezünk a két csoport között, jó lenne akár oda eljutni, hogy évente” – mondta el Szilassy Zoltán.

„Azon kell dolgoznunk, hogy még jobbak legyünk, s közelítsünk a legjobb tizenhat csapathoz. Nyilván az a cél, hogy bennmaradjunk az elitben. Jó lenne, ha az olasz és a brit együttes nem esne ki, mert úgy érzem, náluk jobbak vagyunk. Ez a két csapat foghatónak tűnik, az utóbbi tétmeccseken vertük őket” – folytatta a szakember, hozzátéve, utánpótlásban is jobbak vagyunk ennél a kettősnél.

Szilassy elmondta, sokat segítene a válogatotton, ha lenne NHL-ben szereplő hokisa.

„Nagyon sokat segítene, ha lenne NHL-játékosunk. Ez nagyon erős liga, nem véletlen, hogy nem mindenki tud oda eljutni. Ha egyszer egy magyar játékos bekerülne a ligába, akkor már nem lennénk annyira egzotikus hokiország a nagyok szemében. Emiatt talán több európai játékosmegfigyelő is járna Magyarországra. Vannak tehetségeink, az U18-as válogatottból tizenhárman játszanak külföldön, ha a fele el tud jutni olyan finn és svéd juniorcsapatokba, mint anno Galló Vilmos, Sebők Balázs vagy a Hári János, akkor ez is eljöhet.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik