Jégkorong: már a visszatérést tervezi a derbin megsérült bíró

Vágólapra másolva!
2021.01.29. 15:11
null
A rájátszásra vissza szeretne térni Berger (Fotó: facebook.com/utehoki)
Mint beszámoltunk róla, a csütörtök esti Újpest–FTC jégkorongbajnoki mérkőzés 5. percében a hazaiaktól Szabad Kevin hátulról leütközte Berger Ákos játékvezetőt, akit hosszú perceken keresztül ápoltak a jégen, majd nyakmerevítővel, hordágyon elszállítottak a mentők. A Honvédkórházban kiderült: súlyos agyrázkódást szenvedett, emlékezetkiesése van, és kettős látással küzd. A találkozó másnapján a Magyar Jégkorongszövetség közleményt adott ki a megsérült játékvezető állapotáról.

Az ütközés után „Berger Ákos játékvezető társa, Babic Vladimir azonnal félbeszakította a játékot, az orvosi stáb a játékvezető segítségére sietett. Berger Ákos nem tudta folytatni a munkát, hosszú ápolás után hordágyon vitték le, majd kórházba szállították. A játékvezetőt a Honvédkórházban alaposan megvizsgálták és ellátták, majd péntek reggel hazaengedték” – áll a szövetség honlapján megjelent közleményben, amely a játékvezetőt is idézi.

„Súlyos agyrázkódásom van, de szerencsére nincs törésem, a koponya CT negatív lett, komoly problémát nem mutatott – nyilatkozta Berger Ákos. – Sajnos jelenleg is kettős látással küzdök, és nem vagyok túl jól. De azt mondták az orvosok, egy-két nap, és remélhetőleg elmúlik. A fényt kerülöm, a sötét szobában fekszem és pihenek. Néhány hétig biztosan nem végezhetek semmilyen sporttevékenységet, de remélem, hogy hamar felépülök, és az Erste Liga márciusi rájátszására visszatérhetek a jégre."

A rangadót az ápolás miatti mintegy negyedórás leállás után folytatták és végigjátszották, az FTC-Telekom hosszabbítás után 3–2-re nyert a Megyeri úton.

Szabad Kevin megmozdulását vizsgálja az Erste Liga fegyelmi bizottsága.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik