Erste Liga: először kapott ki az FTC a középszakaszban

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2020.02.12. 21:02
null
Az FTC későn ébredt a Dunaújváros ellen (Fotó: fradi.hu)
A jégkorong Erste Liga középszakaszában nagy csata zajlott a felsőházban – a Dunaújvárosi Acélbikák 5–4-re nyert az FTC ellen, míg a Brassó 3–2-re megverte hosszabbítás után a Csíkszeredát. Az alsóházban az Újpest 5–1-es csapást mért a Vasasra, a Gyergyói HK idegenben 3–1-re diadalmaskodott a Fehérvári Titánokkal szemben.

 

A Dunaújvárosi Acélbikák már az első harmadban elhúztak 5–2-re. A meccs hátralévő részében már nem találtak be, s az FTC hiába jött fel egy gólra, nem jött össze az egyenlítés – a vége 5–4. A dunaújvárosiak ezzel beérték pontszámban az éllovas fővárosiakat a tabellán.

A Csíkszereda két harmad után 2–0-ra vezetett a Brassó otthonában. A hazai csapat azonban nem adta fel a küzdelmet, az utolsó harmadban kiegyenlített, majd a hosszabbításban 3–2-re meg is nyerte a meccset. A szeredai együttes első pontját szerezte meg a középszakaszban.

Az alsóházban nem hozott szoros csatát az Újpest és a Vasas mérkőzése. A lila-fehérek végig magabiztosak voltak, meg sem álltak öt gólig, amire a Vasasnak csak egyszer volt válasza. Kicsit nehezebb dolga volt a Gyergyói HK-nak, amely 3–1-re győzött a Fehérvári Titánok otthonában.

ERSTE LIGA, KÖZÉPSZAKASZ
FELSŐHÁZ

DUNAÚJVÁROSI ACÉLBIKÁK–FTC-TELEKOM 5–4 (5–2, 0–1, 0–1)
Dunaújváros, 950 néző. V: Nagy A., Pálkövi Zs., Muzsik, Korbuly
DAB: HUGHSON
KOVÁCS 1 (2), Vuorijärvi – HÜFFNER, Lendák – Dósa, Hruby (1) – Baker, Ráduly
Azari 1, DANSEREAU 1 (2), Mazurek (1) – Gebei G. (1), SOMOGYI B. 1 (1), TURCOTTE 1 (1) – Németh, Pinczés O., Silló – Gulácsi, Subotic, Tamás
Edző: David Leger
FTC: Arany G.
Kärmeniemi, PULLI 2 (1) – Rantanen, Tóth Gergely – Hegyi Á., Sarcia – Boros, Jászai
NAGY G. (1), Németh A., Tóth A. 1 – KULMALA 1 (1), PAVUK, Switzer – Hajós, Juusela, Tóth Richárd (1) – Farkas L., Roczanov, Tóth Gergő
Edző: Fodor Szabolcs
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Kapura lövések: 31–59
MESTERMÉRLEG
David Leger: – Nagyon jól kezdtünk, az első harmadban öt gólt lőttünk, majd utána jó kapusteljesítménnyel és stabil védekezéssel őriztük az előnyünket. Értékes győzelmet arattunk egy remekül támadó ellenféllel szemben.
Fodor Szabolcs: – Az első harmadban túl nagy előnyt adtunk az Acélbikáknak, így a második és harmadik harmadban hiába mozgósítottunk nagy erőket az egyenlítésért, az utolsó gólunk már túl későn jött. Remélem, szombaton visszavágunk, s bizonyítjuk, hogy tudunk hatvan percen keresztül is jól játszani.

CORONA BRASOV (romániai)–SC CSÍKSZEREDA (romániai) 3–2 (0–1, 0–1, 2–0, 1–0) – h. u.
Brassó. V: Gergely L. (romániai), Crisan (román), Bándi (romániai)
BRASOV: TŐKE
Armstrong, Carlson – BORISZENKO (1), Molnár Z. (1) – Mihály E., Bíró O. – Gajdó T., Haraga
Fowlie, Gliga, Franko (1) – Péter B., TRANCA 1, Zagidulin – Zsók, MOLNÁR ZS. 1 (1), Constantin – Bíró G., BROWN 1, Vasile
Edző: Július Pénzes
CSÍKSZEREDA: ADORJÁN Ö.
Pyett (1), Salló A. – Kuljas, Bjelov – Gecse, Láday – Flinta, Győrfy
Rokaly Sz. 1, Pelley, BROPHEY (1) – Vesutkin (1), Taratuhin (1), Casaneanu – Rokaly N., Bíró T., FODOR CS. 1 – Sándor Z., Farkas T., Horváth L.
Edző: Jason Morgan
Kiállítások: 4, ill. 10 perc+10 perc fegyelmi (Láday)
Kapura lövések: 42–29
MESTERMÉRLEG
Ondrej Rusnák (másodedző): – Jó meccs volt, habár mi kicsit lassan kezdtünk, miközben a Csíkszereda agresszívan, úgyhogy meg is szerezte a vezetést. A második harmadtól már jobban hokiztunk, Tőke pedig remekelt a kapuban, a második harmad végi bravúrja révén maradtunk egyáltalán a meccsben. Ám végig négy sorral mentünk, így több energiánk maradt a finisre, sikerült kiegyenlítenünk, és onnantól a szerencse is hozzánk pártolt, úgyhogy nyerni tudtunk.
Jason Morgan nem kívánt nyilatkozni.

A FELSŐHÁZ ÁLLÁSA
M GY HGY HV V L–K Gk P
1. FTC-Telekom 5 2 2 1 22–16 +6 13
2. Dunaújvárosi Acélbikák 5 4 1 16–11 +5 13
3. DEAC 4 3 1 14–11 +3 9
4. Corona Brasov 6 1 1 2 2 17–19 –2 9
5. Sport Club Csíkszereda 6 1 5 12–24 –12 7

ALSÓHÁZ
FEHÉRVÁRI TITÁNOK–GYERGYÓI HK (romániai) 1–3 (0–1, 1–1, 0–1)
Székesfehérvár, 414 néző. V: Rencz, Tímár, Dorner, Bencze
TITÁNOK: KORNAKKER
Imre P., MANGONE – Kiss R., Szabó D. – Horváth M., Vas Márk – Erdély B.
Almási 1, Balogh B., Zion – C. Campbell, Madácsi, Péter A. – Császár, KOVÁCS ALEX, Vincze G. – Buzás
Edző: Kiss Dávid
GYERGYÓ: COOKE
FERENC-CSIBI, JONES (1) – Kozma, Raszulov – Góga, Nagy Cs.
Péter Zs., M. RUPERT (2), R. Rupert – Csergő, TENDLER 2 (1), Valdix 1 – Antal Zs., Elekes, Sára – Barabás, Benedek, Daradics
Edző: Malcolm Cameron
Kiállítás: 8, ill. 16 perc
Kapura lövés: 29–25
MESTERMÉRLEG
Kiss Dávid: – Mindhárom kapott gólunk létszámkülönbségnél történt. Emberelőnyös játékunk teljesen meddőnek bizonyult, nyolc helyzetből egyet sem lőttünk be, ráadásul hátrányból kaptunk kettőt, úgyhogy amivel megnyertük legutóbb a mérkőzést a Hokiklub ellen, az okozta most a vesztünket.
Malcolm Cameron: – Fontos pillanatokban lőttük a góljainkat. Ha szerzel két emberelőnyös gólt, egyet pedig hátrányból, jó esélyed lesz a győzelemre. Jó lett volna egy öt az öt elleni találat is, de nem sikerült. Nem gondolom, hogy az utóbbi idők legjobb játékát nyújtottuk, de meg kell találni a módját a győzelemnek akkor is, ha nem megy a játék.

ÚJPEST–SCHILLER-VASAS HC 5–1 (0–0, 2–1, 3–0)
Megyeri út, 405 néző. V: Soós, Haszonits, Kövesi, Bedő
ÚJPEST: DUSCHEK
Henderson, VARGA A. 1 (2) – Kiss-Rusk, Saukko – Kovács Attila, Nagy N.
Benk, E. Pance (1), Sikorcin 1 – Ainsworth (2), DI DIOMETE 1 (1), REED 1 (2) – Godó, Nemes (1), Rafaj 1 – Horváth Á., Kovács S., Odnoga M.
Edző: Baróti Zsolt
VASAS: SÁGI MÁTÉ
Bukor, Inglis – Hetényi P., Seregély – Surányi, TORNYAI – Gáspár, Pápa B.
NAGY M., Schmál, Turbucz – Czakó, Csiki A., Fliszár – Béres, PÁTERKA 1, Szalma (1) – Márton, Székely Mádai G., Szlama
Edző: Ladányi Balázs
Kapusa lövések: 35–31
Kiállítások: 4, ill. –
MESTERMÉRLEG
Virág Csaba (másodedző): – A Vasas ellen sosem könnyű, hiszen fiatal csapat, amely sokat korcsolyázik és nagyon küzd. Most nem mentek be a helyzeteink az elején, így sokáig kiegyensúlyozott volt a mérkőzés. Időnként jól játszottunk, de a Vasas kontráiban benne volt a veszély, így nagyon oda kellett figyelni, hogyan menedzseljük a korongot. Fontos volt a kapusunk szerepe a győzelemben. Az utolsó tíz percben gólokban is megmutatkozott a munka, amit az egész meccsen mutattunk. Örülünk a három pontnak és a playoffnak.
Ladányi Balázs: – Sajnos alulmaradtunk a helyzetkihasználásban, ezzel elúsztak a matematikai esélyeink is a rájátszásra. De még van két meccsünk, amelyekre nem feltartott kézzel megyünk.

AZ ALSÓHÁZ ÁLLÁSA
M GY HGY HV V L–K Gk P
1. Gyergyói Hoki Klub 5 4 1 18–8 +10 18
2. UTE 5 3 1 1 24–12 +12 16
3. Fehérvári Titánok 6 3 1 2 20–16 +4 13
4. Hokiklub Budapest 6 1 5 14–27 –13 4
5. Schiller-Vasas HC 6 1 1 4 10–23 –13 4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik