Jégkorong: Bálizs ujját ellőtték, lehet, hogy eltört

Vágólapra másolva!
2013.02.08. 21:05
Sérülés miatt nem Bálizs Bence védte a magyar jégkorong-válogatott kapuját ma délután a Dél-Korea elleni győzelem (6–1) alkalmával. A fehérváriak válogatott kapusának az ujját ugyanis még az edzésen ellőtték. Egyelőre nem tudni, pontosan mi történt vele – a törés sem kizárt –, az viszont valószínűsíthető, hogy a lengyelországi tornán már nem véd.

Így vélhetően az első meccsen lehetőséget kapó Rajna Miklós, vagy ma a válogatottbeli tűzkeresztségen áteső Gyenes Dávid áll a kapunkban a házigazdák ellen szombaton.

A tengerentúlon légióskodó Hetényi Zoltán részvétele az áprilisi, budapesti vb-n klubkötelezettsége miatt jelenleg még erősen kérdőjeles, utána elméletben Bálizs következik a rangsorban. A tavalyi, ljubljanai vb-n Hetényi és Szuper Levente távollétében már ő volt az első számú kapusunk. Viszont Bálizs az EBEL-középszakasz alsó házában nagy küzdelmet vívó Sapa Fehérvár AV 19-ben az utóbbi időben kevesebb szerepet kapott, legutóbb január 20-án játszott tétmeccsen. Nagy szüksége lenne tehát a meccsterhelésre, amit a Rich Chernomaz szövetségi kapitány eleve hiányol fiatal kapusainkból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik