Szuper Levente munkavállalási engedélyre vár

Vágólapra másolva!
2010.10.16. 11:03
null
Szuper Levente munkavállalási engedély hiányában egyelőre nem utazhat (fotó: Mirkó István – archív)
Hajnalban elkezdődött a CHL, azaz a minőségben az NHL és az AHL alá sorolt Central Hockey League alapszakasza, ahol ebben a szezonban Kóger Dániel és Szuper Levente is szerepel. Csakhogy míg Kóger magyar idő szerint péntek délután a Laredo Bucks első sora tagjaként készült a szezonnyitóra, Szuper itthon rostokolt. Pedig a kapus csapata, az Arizona Sundogs is nekilátott az idénynek az első játéknapon...

„Hiába vagyunk az Európai Unió tagja, a hivatal a tengerentúlon is hivatal – mondta Szuper Levente a Nemzeti Sportnak. – A klub másfél hete beadta a munkavállalási kérelmem a bevándorlási hivatalnak, az engedély megadásához elég is ennyi, ám így is ülnek rajta négy-tizennégy napot. Ezután, ha a klub megkapja az engedélyem, elküldik az itteni nagykövetségnek, ahol intézhetem az utazásomat. Mindez csupán formalitás, de időigényes. Viszont amint megérkeznek a papírjaim, indulok.”

A jelenleg a Vasassal edző 86-szoros válogatott kapus jó hírrel is szolgált: az Arizona Sundogs az NHL-es Phoenix Coyotes egyik fiókcsapata lett, ami legalábbis az álmodozásra okot ad.

Ezzel egy időben Kóger már a Rio Grande Valley Killer Bees elleni idénynyitó előtti átmozgató edzésre készült, érezhetően feldobott hangulatban.

„Jeff Bes az egyik sortársam, akiről Holéczy Roger és Mihály Árpád is azt mondta: a legjobb az lenne, ha mellette játszanék – kezdte a 13-szoros válogatott Kóger. – Az ezer CHL-ponthoz csak tíz hiányzik neki, és zseniális passzokat ad. Eddig minden rendben, a keskenyebb pálya sem zavar annyira, mint amikor tavaly próbálkoztam idekinn.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik