Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.02.01 21:52 Frissítve: 2023.01.29 01:06

Az osztrákoknak Székesfehérváron összejött a visszavágás

Az Erste Bank liga, az osztrák élvonalbeli jégkorong-bajnokság középszakaszának ötödik fordulójában az Alba Volán kétgólos vereséget szenvedett hazai pályán az osztrák Innsbruck gárdájától. A találkozónak már különösebb tétje nem volt, hiszen a vendégek a székesfehérvári mérkőzés végeredménytől függetlenül biztosan bejutottak a rájátszásba, míg a Volán erről már nem is álmodhat. A fehérváriakra így már csak egyetlen egy mérkőzés vár a sorozatban: vasárnap még Grazban van, ugyancsak tétnélküli fellépésük, aztán már rákoncentrálhatnak a magyar élvonalbeli pontvadászatra.

Néha az indulatok is elszabadultak, de nem ez volt a jellemző
Néha az indulatok is elszabadultak, de nem ez volt a jellemző
Hetényi Zoltánnal a kapuban igencsak bekezdett a Volán az első harmadban: az osztrák csapat kapuját védő Mikko Strömbergnek tizenöt lövést kellett hatástalanítania.

A 14. percben mégis a vendégek szereztek előnyt maguknak: Jean Philippe Pare a jobboldalon lopta magát közel a hazai kapuhoz, majd szerencsés gólt szerzett.

A hajrá Volán-fórral és lövésekkel zárult, de késett az egyenlítés.

A második felvonásban is leginkább a hazaiak akarata érvényesült, akik a harmad közepén kiegyenlítettek. Az ezúttal is nagy kedvvel és sokszor tarthatatlanul játszó Palkovics Krisztián előbb még hátrányban ziccert hibázott - nem jött be a kötény -, majd három fehérvári lövés is kijött az osztrák kapusról. A fehérváriak legeredményesebb játékosa aztán a balszélen kavargatott és tette a korongot kapura, amely ugyancsak kijött a mezőnybe, érkezett Horváth András, aki fonákkal megtalálta az utat a hálóig. Egál.

Nagyon megérdemelte az egyenlítő találatot a Volán, amely jobb helyzetkihasználással a mérkőzést is eldönthette volna. Hogy ezt nem tette meg, az a záró harmadban bánhatta leginkább.

Egyre inkább elfogyott a hazaiak ereje, a vendégek gyakori és igen veszélyes vendégek voltak a bravúrok sorát bemutató Hetényi hálója előtt. A 42. perc elején rögtön visszavették a vezetést, majd a 49. perc végén már kettőre növelték előnyüket. Utóbbi elég peches gól volt, hiszen a takarásból eladott lövés után a korong Hetényi lábai között landolt, majd pár pillanatig ott is áll - a fehérvári kapus nem tudta, hova kellene lépnie, mit kellene csinálni -, így az arra lecsapó Kurt Manuel Praty közelről a hálóba kotort.

Hasonlóan bekotort gólt szerzett a hajrában Palkovics is, de még mielőtt nagyon beleélték volna magukat a feltámadásba, emberelőnyös szituációból szerzett góllal az Innsbruck végleg eldöntötte az összecsapást.

A Volán negyedik vereségét szenvedte el a középszakaszban, ahol hazai pályán egyetlen pontot sem sikerült begyűjtenie. Az Innsbruck második győzelmét aratta a rendes játékidőben.

ERSTE BANK LIGA, OSZTRÁK ÉLVONALBELI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG, KÖZÉPSZAKASZ, 4. FORDULÓ:

ALBA VOLÁN-INNSBRUCKER HAIE 2-4 (0-1, 1-0, 1-3)
Székesfehérvár, 1800 néző, V: Lesniak (szlovén), Hütter, Erd (mindkettő osztrák)
Alba Volán: Hetényi – Tokaji, Horváth A., Vaszjunyin, Ocskay, Palkovics, Galvins, Allen, Kovács Cs., Sihvonen, Ftorek, Kangyal, Ondrejcík, Sofron, Majoross, Kralj, Svasznek, Fodor, Gröschl, Benk. Edző: Ted Sator
Innsbruck: Strömberg – Nyrhinen, Klimbacher, Mäkinen, Paré, Sellars, Unterluggauer, Helfer, Laine, Darby, Razingar, Ofner, Hohenberger, Pewal, Dagenais, Hanschitz, Sarg, Praty. Edző: Ron Kennedy
Gólok: 13:30: Paré (Mäkinen, 0–1). 39:19: Horváth A. (Ocskay, Palkovics – emberelőny, 1–1). 41:15: Darby (Razingar, 1–2). 48:56: Praty (Ofner, Hanschitz, 1–3). 57:10: Palkovics (Ocskay, 2–3). 58:27: 58:27: Sellars (Laine, razingar – ee., 2–4)
Kiállítások: 12 perc, ill. 6 perc

TOVÁBBI EREDMÉNYEK:
ALSÓHÁZ
Graz 99ers Olimpija Ljubljana 1-6 (0-1, 0-1, 1-4)
FELSŐHÁZ
Vienna Capitals HK Acroni Jesenice 7-0 (1-0, 4-0, 2-0)
Black Wings Linz Klagenfurter AC 1-6 (1-0, 0-4, 0-2)
Villacher SV Red Bull Salzburg 7-5 (3-2, 2-1, 2-2)
2023.11.29 17:21:57

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Ezzel elhangzott az első bumm, amelyet újabbak követtek, miután Constantine-nak a Gyergyói HK elleni találkozón való „hivatalosított” jelenlétére a Magyar Jégkorongszövetség villámgyorsan reagált: hivatalos személy jogosulatlan szerepeltetése miatt három pont levonással és háromezer eurós bírsággal sújtotta a Csíkszeredát. Hogy mire vonatkozik a perdöntő indok? Olyan büntetésre, amelynek Európára – és ezzel az Erste Ligára – érvényessége egyelőre vitatott.

2023.11.27 19:06:05

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Közöttük Sárközy Tamás jogászprofesszort (1940–2020), a szövetség későbbi, korszakos elnökét. Rajongója volt a jégkorongnak, egész nap ott volt a csarnokban, még vizsgáztatott is, fél szemmel a játékot figyelve. Enyhébben osztályzott, mint egyébként, csak akkor keményített be, amikor látta, hogy a hallgató teljesen tudatlanul arra épített, hogy egy hokimeccs alatt mégse kaphat elégtelent...

2023.11.03 14:34:00

Jégkorong nemzetisport.hu

A Sárközy Tamás-emléktornával kezdi meg az új szezont a magyar férfi jégkorong-válogatott.

2023.10.16 23:56:56

Jégkorong nemzetisport.hu

A Szuperkupa-győztes FTC az Erste Ligában és a Kontinentális Kupa D-csoportjában is háromszor nyert.

2023.10.05 12:33:36

Jégkorong nemzetisport.hu

Vasárnap az FTC és a Brassó mérkőzésével kezdődik meg az egész hónapon át tartó eseménysorozat.