A házigazda Kanada laza győzelemmel kezdett Szlovénia ellen

Vágólapra másolva!
2008.05.03. 00:21
A csehek után a rendező Kanada is győzelemmel kezdte a világbajnokságot. A jóval esélyesebb házigazdák simán verték a tavaly még ellenünk a Divízió–1-ben küzdő Szlovéniát. A házigazda csapatban Dany Heatley mesterhármassal kezdte a tornát, ráadásul még egy gólpasszt is adott. A szlovének becsülettel küzdöttek, és küzdelmüket Anze Kopitar gólja koronázta meg.
Rick Nash így örült a második gólnak - pedig csak gólpasszt jegyzett
Fotó: Reuters
Rick Nash így örült a második gólnak - pedig csak gólpasszt jegyzett
Rick Nash így örült a második gólnak - pedig csak gólpasszt jegyzett
Fotó: Reuters
Rick Nash így örült a második gólnak - pedig csak gólpasszt jegyzett

A kanadaiak hamar megörvendeztették a Halifax Metro Centerben összegyűlt több mint 10 000 nézőt. Dan Hamhuis révén 3:45 után megkezdték a gólgyártást. Az első harmad kicsit gálajelleget öltött, a házigazdák sokat „járatták” a korongot, keresték egymást a passzokkal, érezni lehetett, hogy még alakulóban vannak a sorok.

A második harmadot Dany Heatley gólja nyitotta. Az ottawai csatár Rick Nash passzát húzta közvetlen közelről a bal felső sarokba. A mérkőzés felénél a Tampa Bay játékosa, Martin St. Louis növelte háromra az előnyt.

A kanadaiak azonban hátul szellősen védekeztek, így a szlovénok is kialakíthattak néhány helyzetet. St. Louis gólja után egy perccel Jason Spezza lőtt gólt, azonban a hátvég gólját Eric Staal szabálytalansága miatt érvénytelenítette a játékvezető, sőt, nem sokkal később Duncan Keith is a büntetőpadra lett száműzve, így kettős emberelőnybe kerülte az európaiak.

A szlovénok nem is hagyták kihasználatlanul a lehetőséget, és egy teljesen kijátszott akció végén Anze Kopitar be is lőtte a szépítő gólt.

Dany Heatly hamar lehűtötte a szlovén kedélyeket (4–1), majd az utolsó harmadban megszerezte harmadik gólját is a szélső, így a meccs emberévé avanzsált.

Jellemző, hogy a túloldalon Robert Kristan lett csapata legjobbja, hiszen annak ellenére, hogy öt gólt kapott, jobb százalékkal védett, mint kollégája, Cam Ward - a szlovénok kapujára ugyanis 65 lövés zúdult a mérkőzésen.

Ken Hitchcock elégedett lehet együttesével, hiszen a „bemelegítő” mérkőzés jól sikerült, és a „juharlevelesekben” még bőven maradt tartalék - igaz, Heatley-éknek nem is most kellett a maximiumot nyújtaniuk...

JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG, KANADA

B-CSOPORT
Kanada-Szlovénia 5–1 (1–0, 3–1, 1–0)


TÖLTSE LE INGYENES SZURKOLÓI SZOFVERÜNKET A JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁGRÓL!





Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik