A hosszabbítás a HC Csíkszereda győzelmét, és fináléba jutását hozta

Vágólapra másolva!
2008.03.10. 19:53
A HC Csíkszereda lesz a címvédő Alba Volán ellenfele a jégkorong ob I fináléjában, miután az elődöntő negyedik mérkőzésén hosszabbításban legyőzte a Dunaújváros együttesét, így 3-1-es összesítéssel megnyerte a párharcot. A mindent eldöntő találatot a ráadás harmadik percében Szabó István szerezte.

Beteljesedett a Dunaújváros végzete. A DAB a magyar bajnokság elődöntőjének negyedik mérkőzésén hosszabbításban 3-2-re kikapott a HC Csíkszeredától, így nem lehet ott az Alba Volán ellen a döntőben.

A romániai csapat azonban ott lehet. A csíkiak a párharcot az utolsó meccset 3-2-re, míg a párharcot 3-1-re megnyerve készülhet a fináléra.

a mindent eldöntő találatot Szabó István szerezte a találkozó 63. percében.

A rendes játékidő végén döntetlen állt az eredményjelző táblán. Az első találatot Harabin szerezte nem egész öt perccel a találkozó megkezdés után. Holló egyenlített, majd Pipa góljával ismét a hazaiak vezettek. Erdősi mentette hosszabbításra a meccset - feleslegesen.

A fiatalabbik szeredai klub lesz tehát a címvédő Alba Volán kihívója a kiírás szerint pénteken kezdődő, az egyik csapat negyedik sikeréig tartó döntőben.

JÉGKORONG OB I, ELŐDÖNTŐ

4. MÉRKŐZÉS:
HC CSÍKSZEREDA-DAB-EXTRA.HU 3–2 (1–0, 0–1, 1–1, 1–0) – hosszabbítás után
Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya, 1500 néző
V: Potocan, T. Haas (mindkettő osztrák), Lascar (román), Csomortáni (romániai)
Kiállítások: 16, ill. 18 perc+10 perc fegyelmi (Erdősi)
HC: POLC – Nagy I., Blanár, Lőrincz, SZABÓ I., Racek, HARABIN, Kramny, Kovac K., Petres, Bosak, Flinta, Malinka, Antal Zs., Virág, Mihály, Solti, Scibran, Bíró, Péter, Molnár Zs. Edző: Marcel Ozimák
Dunaújváros: FERJO – Holló, Erdélyi, Peterdi, Galanisz, Kiss Á., Hüffner, SEKULA, Azari, Foltín, Klacansky, Jobb, Hegyi, Orsó, Szilassy, Borsos, Lencsés, Pozsgai, Mestyán, Erdősi, Magosi Edző: Vladimír Matejov
Gólok. 4:53: Harabin (Kovac K. – emberelőny, 1–0). 33:53: Holló (Erdélyi – ee., 1–1). 51:46: Pipa (Racek, Szabó I. – ee., 2–1). 54:29: Erdősi (2-2). 62:25: Szabó I. (3–2)
A három győzelemig tartó párharc végeredménye: 3–1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik