Az Alba Volán jutott az ob I döntőjébe vasárnapi győzelmével

Vágólapra másolva!
2008.03.09. 21:19
A Dab.Extra.hu büntetőkkel vereséget szenvedett a HC Csíkszereda otthonában a magyar jégkorong-bajnokság elődöntőjében, így a három győzelemig tartó párharcban az erdélyi alakulat szerzett lépéselőnyt. Döntőbe jutott viszont az Alba Volán, amely harmadik mérkőzését is megnyerte az SC Csíkszereda ellen, méghozzá meggyőző különbséggel, 5-1-re.
A HC Csíkszereda (kék mezben)  megdolgozott a győzelemért
A HC Csíkszereda (kék mezben) megdolgozott a győzelemért
A HC Csíkszereda (kék mezben)  megdolgozott a győzelemért
A HC Csíkszereda (kék mezben) megdolgozott a győzelemért

HC CSÍKSZEREDA-DAB-EXTRA.HU

A HC nekiesett ellenfelének: Bosak indította a sortüzet, amelyet Galanisz Nikandrosz tört meg egyszer, mikor emberhátrányban lelesett egy passzt.

Más kérdés, hogy ebből nem lett gól, meg azon HC-s próbálkozásokból sem, amelyeknek Peterdi Imre találata vetett véget.

„Pedro” a világ minden nyugalmával várta ki a rövid saroknál, míg nyílik egy kis rés Patrik Polc botja, kesztyűje, mamutja mellett, s mivel a DAB éppen öt a három ellen játszhatott, nem is zargatta senki.

A második periódus is azonos mederben hömpölygött: temérdek hazai helyzet, életveszélyes vendég kontrákkal tarkítva. Ide tartozik, hogy Jaroslav Ferjo mindent fogott – mígnem elérkezett a meccs fele. Jóllehet, az egyenlítő gól sem a szlovák kapus lelkén szárad, elvégre az örökmozgó Bosak emberhátrányban mehetett vele szembe egy az egyben.

A rendes játékidőben nem született döntés, így a mérkőzésen szétlövés következett, ebben a HC volt jobb: az utolsó büntetőt Petres Tivadar értékesítette.

ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
HC Csíkszereda–Dab.Extra.hu 2–1 (0–1, 1–0, 0–0, 0–0, 1–0) – büntetőkkel

Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya, 2000 néző
V: Potocan, T. Haas (mindkettő osztrák), Lascar (román), Csomortáni (romániai)
Kiállítások: 24, ill. 26 perc
A három győzelemig tartó párharc állása: 2–1
HC: POLC – Nagy I., Blanar, Lőrincz, Szabó I., Racek, HARABIN, Kramny, Kovac K., Petres, BOSAK, Flinta, Malinka, Antal Zs., Virág, Mihály, Solti, Scibran, Bíró, Péter, Molnár Zs.
Fülöp R.
Edző: Marcel Ozimák
DUNAFERR: FERJO – Hüffner, Sekula, Klacansky, Foltín, PETERDI, JOBB, Hegyi, Orsó, Erdősi, Borsos, Lencsés, Erdélyi, Azari, Galanisz, Kiss Á., Holló, Pozsgai, Mestyán, Szilassy, Magosi
Kiss T.
Edző: Vladimír Matejov
Gólok. 16:50: Peterdi (Foltín – kettős emberelőny, 0–1). 31:36: Bosak (Harabin – emberhátrány, 1–1). Győztes büntető: Petres
MESTERMÉRLEG
Marcel Ozimák, a HC Csíkszereda edzője
Múltkor ötször is betaláltunk emberelőnyben, most ennek a hatékonyságnak nyoma sem volt. Van ilyen, nem mindig tökéletes a helyzetkihasználás, ám mi most nagyon sokat hibáztunk a kapu előtt. A büntetőknél kis előnyben voltunk a közönség támogatása miatt.
Vladimír Matejov, a Dunaújváros edzője
Hihetetlenül nehéz dolgunk volt a harmadik harmadban. Egymás után jöttek a kiállítások, de mi bravúrosan védekeztünk. Egyetlen gól hiányzott csak, amit sajnos nem tudtunk megszerezni, a szétlövés pedig már a szerencsén múlik – ebből nekünk nem sok jutott.


ALBA VOLÁN-SC CSÍKSZEREDA

A találkozó első felében egy-két kósza helyzetecskén kívül semmire sem jutottak, a fegyelmezetten védekező vendégek csírájában fojtják el a támadásokat.

A meglepetést fokozandó a 16. percben egy kapitális védelmi hibát Szőcs Szabolcs használ ki kíméletlenül – vajon mikor ébrednek a hazaiak?

Lubomir Duda a „vekker”: a szlovák alattomos hátulról lökése nyomán alakul ki alapos csetepaté az SC kapuja előtt – azt ezt követő kettős emberelőny, főként Sztaniszlav Kozuch kapusnak köszönhetően, azonban még kevés az egyenlítéshez.

A felpaprikázott házigazda mindazonáltal tovább folytatja az attakot, sikerrel: három percen belül előbb Majoross Gergely, majd Ocskay Gábor talál a kapuba, egyszersmind lohasztja le az addig feltűnően jókedvű csíki szimpatizánsokat.

Akik igazán a záró felvonásban zuhannak mély apátiába: Hozó Levente kihagyja a szólót, átellenben Tokaji Viktor átlövés góllal bünteti az indiszponált Duda kiállítását, majd Benk András és ismét Tokaji eredményes.

Az erejével teljesen elkészülő vendégcsapat végül a publikum vastapsa közepette vonul az öltözőbe, majd természetesen a finálét kiharcoló kedvencek is megkapják a jutalmukat.

OB I, ELŐDÖNTŐ

ALBA VOLÁN SC-SC CSÍKSZEREDA 5–1 (0–1, 2–0, 3–0)
Székesfehérvár, 2000 néző
V: Druga, Babic (szlovákok), Baros, Stadler
Kiállítások: 10 perc + 20 perc fegyelmi (Ftorek, Gröschl), ill. 18 perc + 10 perc fegyelmi (Duda)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–0
Gólok. 15.45: Szőcs Sz. (Moldován, Sándor, 0–1). 34.06: Majoross (Gröschl. 1–1). 36.56: Ocskay (Palkovics, Vaszjunyin, 2–1). 50. 26: Tokaji (Ocskay, Vaszjunyin – emberelőny, 3–1). 56.39: Benk (Fodor, 4–1). 59.05: Tokaji (Palkovics, Vaszjunyin – e.e., 5–1)
ALBA VOLÁN: HETÉNYI – HORVÁTH A., TOKAJI, PALKOVICS, OCSKAY, Vaszjunyin, Galvins, Allen, Ftorek, Sihvonen, Kovács Cs., Ondrejcik, Kangyal, Gröschl, Majoross, Benk, Svasznek, Fodor, Sofron, Borostyán, Rajz
SC CSÍKSZEREDA: Kozuch – Duda, Pozník, Misal, Koky, Kavulic, Antal I., Ordzovensky, Moldován, Hozó, SZŐCS SZ., Kósa, Papp, Péter, Zsók, Sándor, Sprencz, Szőcs E., Carsky, Elekes, Kánya
MESTERMÉRLEG
Ted Sator, az Alba Volán edzője
Sokat lőttünk kapura, és ennek végül meg is lett az eredménye. A Majoross, Benk, Fodor, Gröschl négyes az első sorunk mellett ezúttal jól játszott, teljesítménye átlendített bennünket a holtponton.
Staffan Lundh, az SC Csíkszereda edzője
Jobb csapat a Volán, de helyt álltunk ellene. Ennél többre ezúttal nem voltunk képesek, hiszen nagyon megéreztük két alapemberünk hiányát, s erőben sem tudtuk felvenni a versenyt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik