Jégkorong: felnőttbajnokságban is indulna a Budapest Stars

Vágólapra másolva!
2008.02.20. 08:23
A jelenlegi hét élvonalbeli jégkorongcsapat mellé a tervek szerint beszállna a Budapest Stars, amely úgy döntött: megvalósítva az eredeti elképzelést, felnőttcsapatot is kreál az utánpótlásgyár mellé - fölé -, hogy a kiöregedő ifjak ne kallódjanak el, ha elérik a korhatárt.

„Eddig hiányzott a tető az építményről, most megpróbáljuk rátenni - mondta Szabó István klubelnök. - Az 1990– 91-es korosztályunk lassan kiöregszik az utánpótlás-bajnokságokból, annál rosszabb megoldás azonban nem is létezhetne, mint hogy szélnek eresztjük őket, mert nincs felnőttcsapatunk. Tehát a kényszer szülte, hogy felnőttgárdát is alakítsunk, mint ahogy annak idején azt is, hogy a Ferencváros utánpótlásának összeomlása után egyáltalán megszülettünk.”

„Természetesen a nagycsapat fenntartása sokkal többe kerül, mint a fiatalabb korosztályoké, úgyhogy kezdjük kutatni a lehetséges szponzorokat. Támogatók eddig is voltak a klub mellett, úgyhogy a jéggel immár tényleg semmi problémánk sincs. Ahogy észleltem, a közvélemény mellettünk van, a szakma minden tagja nem biztos, de ez legyen az ő bajuk: mi a magyar jégkorongot szeretnénk erősíteni. Február 25-e, hétfő a következő fontos dátum, ekkor ülünk össze a szövetséggel megtárgyalni, hogyan tovább.”

Az elnök mondandója annyival egészült még ki, hogy a magyar fiatalokból álló saját bázis elé-mellé Robert Spisák szakmai igazgató - s potenciális vezetőedző - hitvallása alapján igazolnának néhány légióst, akik tovább húzhatnák az ifjakat felfelé. Szomorúbb, hogy a Fradi és a Stars közötti együttműködési megállapodás elhalt időközben, ám mivel a zöldek is toboroznak gyerek hokisokat, meglehet, megfér majd egymás mellett a két egyesület. A szövetség mindenesetre üdvözli a fejleményeket.

„Örülünk, ha új csapatok jelentkeznek, ezzel csak erősödhet a magyar hoki – mondta Kovács Zoltán, az MJSZ főtitkára. – Ráadásul a Budapest Stars esetében adva van a jégcsarnok, nem kell jégért kuncsorogni, s a nevezés feltétele, a két utánpótláscsapat megléte sem probléma. Ennek megfelelően, ha az elnökség úgy dönt, valóban nincs akadálya annak, hogy a Stars a felnőttbajnokság tagja legyen a következő idényben.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik