Philadelphiában ezúttal a hét gólt szerző New Jersey Devils szárnyalt

Vágólapra másolva!
2008.01.23. 08:34
Az NHL, az észak-amerikai jégkorong-bajnokság alapszakaszának 106. játéknapján igazi nagyüzem volt, hiszen a lejátszott tizenegy találkozón a liga harminc csapatából huszonkettő jégre korcsolyázott. Bár jó pár csapatnak ez a vesztét jelentette… A Canadiens Montrealban nyolcat ütött a Bostonnak, a NJ Devils Philadelphiában hetet a Flyersnek. Hat lőtt gólig jutott idegenben a NY Islanders, pedig ők aztán kifejezetten nem a hazai ellenfelet megalázó győzelmeikről híresek. Az Atlanta idegenben, a Colorado és az LA Kings hazai pályán még gólt sem ütött, más megközelítésben viszont kapott gól nélkül nyert a NY Rangers, a Nashville és a Detroit.
Rick DiPietro (NY Islanders, takarva) 44 lövést védett a Carolina ellen
Getty Images
Rick DiPietro (NY Islanders, takarva) 44 lövést védett a Carolina ellen
Rick DiPietro (NY Islanders, takarva) 44 lövést védett a Carolina ellen
Getty Images
Rick DiPietro (NY Islanders, takarva) 44 lövést védett a Carolina ellen

A hétfőn is győztes Nashville kedden is nyerni tudott. A Colorado elleni találkozót a harmadik harmad elején döntötték el: akkor 4:54 perc alatt három gólt szereztek. A Predators kapusa, Dan Ellis 38 lövést védett és zárt shutouttal.

Hasonlóképpen shutouttal zárt a detroiti Chris Osgood is, aki 27 lövést hárított az LA Kings ellen. A kapus NHL-karrierje 46. hibátlan mérkőzését tudta le, nem kis részt vállalva a ligaelső Red Wings 36. szezonbeli győzelméből a ligautolsó Kings ellen, amely 29. vereségét gyűjtötte be.

Hiába szerzett vezetést az ötödik percben a Chicago a San Jose vendégeként, a hazaiak három gólt ütve fordítottak és nyertek.

Jagr egy góllal és két gólpasszal, Tyutin három, Gomez két assziszttal vette ki a részét a Rangers győzelméből. A New York kapusa, Henrik Lundqvist mind a tizennégy kapujára tartó lövést hárította, nem harmadonként, összesen a hatvan perc alatt.

Kétszer vezetett a Flyers, kétszer egyenlített a Devils, majd beindultak az Ördögök. A második harmad hajrára előtt 5-2-re is elhúztak, majd a záró részt két gyors góllal indították. A győztes együttesben Elias és Parise is duplázott.

Az Islanders 1-1-es első harmadot követően a második felvonás elején 2:59 perc alatt három gólt szerezve eldöntötte a Carolina elleni találkozót. A New York-i kapus, Rick DiPietro 44 lövést védett.

A Boston már a 14. másodpercben gólt kapott Montrealban és ez nem túl jó folytatást ígért. Három perccel később már kettővel mentek a házigazdáik és a vendégek még szépíteni tudtak ugyan, de utána ötször csak a Canadiens játékosai voltak eredményesek. A nyolc hazai gólhoz mindössze 24 kapura lövéshez volt szükségük, igen jó mutató.

Az Edmonton 4-1-s hátrányban volt már a Tampa Bay vendégeként, amikor két gólt is szereztek az Olajosok, de többre nem futotta erejükből.

Kétszer tudott egyenlíteni az Ottawa a Florida ellen, de a Párducok háromszor voltak eredményesek és ez döntött. No meg Horton remek napja, aki bár gólt nem szerzett, négy találatnál is gólpasszosként tudott közreműködni.

Kétgólos előnyről tudott mérkőzést veszíteni a Dallas hazai pályán, a Stars az utolsó harmadot 3-0-ra bukta el a Columbus ellen.

A Flames 0-1-ről nyert meccset hazai pályán a Minnesota ellen, a győztes találatot Conroy szerezte a 49. perc közepén.

NHL, ÉSZAK-AMERIKAI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG:

ALAPSZAKASZ, 106. JÁTÉKNAP:
San Jose Sharks - Chicago Blackhawks 3-2
New York Rangers - Atlanta Thrashers 4-0
Philadelphia Flyers - New Jersey Devils 3-7
Carolina Hurricanes - New York Islanders 3-6
Montreal Canadiens - Boston Bruins 8-2
Tampa Bay Lightning - Edmonton Oilers 4-3
Florida Panthers - Ottawa Senators 5-3
Dallas Stars - Columbus Blue Jackets 2-4
Colorado Avalanche - Nashville Predators 0-4
Calgary Flames - Minnesota Wild 2-1
Los Angeles Kings - Detroit Red Wings 0-3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik