Innen nehéz lesz: fontos hazai meccsüket bukták el a fehérváriak

Vágólapra másolva!
2008.01.18. 21:40
Az Erste Bank liga, az osztrák élvonalbeli jégkorong-bajnokság középszakaszában, az alsóház harmadik fordulójában az Alba Volán Székesfehérváron egygólos vereséget szenvedett a Graz 99ers csapata ellen. Idegenbeli sikert követően második hazai mérkőzését is elvesztette az Alba Volán, amely így az utolsó helyre csúszott vissza.
Hiába kezdett ígéretesen, gólképtelen volt a Graz ellen hazai pályán az Alba Volán
Mirkó István
Hiába kezdett ígéretesen, gólképtelen volt a Graz ellen hazai pályán az Alba Volán
Hiába kezdett ígéretesen, gólképtelen volt a Graz ellen hazai pályán az Alba Volán
Mirkó István
Hiába kezdett ígéretesen, gólképtelen volt a Graz ellen hazai pályán az Alba Volán

Nem a legjobb előjelekkel várta a fehérvári együttes a találkozót, hiszen a forduló másik alsóházi összecsapásán a riválisok közül az Innsbrucker Haie és az Olimpija Ljubljana is szerzett pontot. Az osztrák csapat mindjárt kettőt, miután büntetőkkel bizonyult jobbnak az így is egy pontot bezsebelő szlovének ellen.

Mivel a rájátszásban minden pont létfontosságú, a Hetényi Zoltánnal a kapuban kezdő fehérváriak azonnal megpróbálták ráerőltetni akaratukat az osztrákokra.

Azonban a hetedik percben kapott emberfór sem segített az első harmadban a grazi kaput összesen tíz alkalommal célba vevő vendéglátókon. Nagy volt az iram, hiszen a graziak sem ijedt nyusziként léptek jégre, ők nyolcszor tesztelték Hetényit.

A második harmad két kivédekezett hazai emberhátránnyal indult, de aztán óriási nyomás nehezedett a vendégekre. Kevés volt ugyan a lövés, még inkább a gólveszélyes lövés a fehérváriak részéről, de játék súlypontja egyértelműen a vendégek térfelére, még inkább harmadába tevődött át.

A játékrész második felében a Volán is kapott két emberelőnyt, de ezek ugyanúgy kimaradtak, mint a vendégek próbálkozásai. Lövésig jutottak a felek, gólokig, gólig már nem. De a találathoz egyértelműen a fehérváriak álltak közelebb…

Nagyon bekezdett a harmadik harmad elején a Graz - az első nyolc perc felét emberlőnyben játszhatták le a vendégek -, de aztán ismét kiegyenlítetté vált a játék.

Az 57. percben aztán Greg Day középtávoli lövésre szánta el magát, a védőtakarásban lévő Hetényi későn látta meg a korongot, amely így a fehérváriak kapujában kötött ki.

Az egygólos mérkőzésen az sem segített a fehérváriakon, hogy a hajrá utolsó 25 másodpercére Hetényi helyett is mezőnyjátékos érkezett.

Hiába kezdett a középszakaszban bravúrgyőzelemmel a Volán, két egymás utáni, egyaránt egygólos hazai vereségével igen nehéz helyzetbe került a negyeddöntőbeli folytatást illetően. Itt már tényleg csak sorozatos bravúrok segíthetnek.

ERSTE BANK LIGA, OSZTRÁK ÉLVONALBELI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG, KÖZÉPSZAKASZ, ALSÓHÁZ, 3. FORDULÓ:

ALBA VOLÁN-GRAZ 99ERS 0-1 (0-0, 0-0, 0-1)
Székesfehérvár, 2800 néző. V: Dremelj, Hribar, Lesnjak (szlovénok)
ALBA VOLÁN: HETÉNYI – Horváth A., Tokaji, PALKOVICS, Ocskay, FTOREK, Allen, Galvins, Sofron, Sihvonen, Kovács, Ondrejcik, Kangyal, Kralj, Majoross, Vaszjunyin. Edző: Ted Sator
GRAZ: MAUSTERS – Coleman, Jakobsen, Guillet, DAY, JAN, Stuart, Nolan, Iob, Washburn, Lange, Pittl, Brunnegger, Mössmer, Kleinheinz, Herzog, Meubauer, Kraxner, Schildorfer, Dinhoffel. Edző: Tom Pokel
Kiállítások: 8, ill. 8 perc
G: 56.37: Day (Jan, Coleman – 0–1)
MESTERMÉRLEG
Ted Sator: Góllövés nélkül nem lehet hokimeccset nyerni, a csapat az idény eddig legjobb játékát nyújtotta, de ez sem volt elég. A fiúk mindent megtettek, de ma is kiütközött a legnagyobb gyengeségünk, a gólképtelenség. Nagyon fájó ez a vereség.
Tom Pokel: Nagyszerű mérkőzés volt, két hasonló stílusú csapat találkozója, remek közönség előtt. Az első harmad a mienk volt, míg a második az Alba Voláné, a harmadik harmadban pedig egy picivel ismét mi játszottunk jobban, és ez elég volt a győzelemhez. Ezzel a sikerrel, megnőttek az esélyeink a play-offba jutáshoz.
Ocskay Gábor az Alba Volán támadója: Egy héten belül ez volt a második olyan mérkőzésünk, amelyben az idény legjobb játékát nyújtottuk, ennek ellenére nem tudtunk gólt lőni, míg a kritikus szituációból pedig gólt kaptunk. Nekünk itt pontokat kellett volna szereznünk, csodálatos közönségünk megérdemelte volna.
Horváth András, az Alba Volán védője: Igyekeztünk jól védekezni, de lőtt gólok nélkül nehéz meccset nyerni. Lényegében minimálisra csökkentek továbbjutási esélyeink, de a következő két meccsen megpróbálunk nyerni.

ALSÓHÁZ, 3. FORDULÓ:
Innsbrucker Haie Olimpija Ljubljana 4-3-büntetőkkel (0-1, 1-1, 2-1, 0-0, 1-0)
FELSŐHÁZ, 5. FORDULÓ:
HK Acroni Jesenice Red Bull Salzburg 1-5 (0-1, 0-2, 1-2)
Black Wings Linz Villacher SV 7-0 (4-0, 2-0, 1-0)
Vienna Capitals Klagenfurter AC 2-3 (0-1, 2-1, 0-1)

ALSÓHÁZ, AZ ÁLLÁS:
7. Ljubljana 3 2 - 1 - 9-7 6 (1)
8. Innsbruck 3 - 2 - 1 9-9 6 (2)
9. Graz 3 1 - 1 1 5-7 4 (1)
10. ALBA VOLÁN 3 1 - - 2 5-5 2 (0)

FELSŐHÁZ, AZ ÁLLÁS:
1. Linz 5 3 1 - 1 20-11 12 (4)
2. Vienna 5 4 - - 1 19-8 11 (3)
3. Salzburg 5 3 - - 2 16-12 8 (2)
4. Klagenfurt 5 3 - - 2 14-16 6 (0)
5. Jesenice 5 1 - 1 3 10-19 4 (1)
6. Villach 5 - - - 5 10-23 0 (0)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik