A Buffalo Sabres sorozatban nyolcadszor szenvedett vereséget

Vágólapra másolva!
2008.01.11. 10:21
Sorozatban nyolcadik vereségét szenvedte el a Buffalo Sabres csapata az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság alapszakaszának 94. játéknapján. Detroitban, Ottawában és Atlantában is a szétlövés döntött, 6-2-es vereséget szenvedett hazai pályán a New York Rangers együttese a Philadelphia Flyerstől.
Anton Volcsenkov (jobbra) épp átgázolt Adam Mairen
Reuters
Anton Volcsenkov (jobbra) épp átgázolt Adam Mairen
Anton Volcsenkov (jobbra) épp átgázolt Adam Mairen
Reuters
Anton Volcsenkov (jobbra) épp átgázolt Adam Mairen

Dean McAmmond volt a hatodik játékos ottawai oldalról, aki a szétlövés folyamán megpróbálta bevenni Jocelyn Thibault kapuját, és a Senators balszélsője sikeresen oldotta meg a feladatot, és miután a Sabres részéről ez Jochen Hechtnek nem sikerült, így a hazaiak nyerték a mérkőzést.

Az Ottawa győzelmével ezzel még mélyebbre taszította a vendégeket, hiszen a Buffalónak ez volt a nyolcadik veresége sorozatban.

A gólnélküli első harmad után a Tampa Bay hazai pályán jutott előnyhöz, azonban, még ebben a játékrészben Jordan Staal két találatával megfordította az állást a Pittsburgh.

A záró harmadban aztán Ryan Malone és Jevgenyij Malkin találataival bebiztosította a két pont sorsát a Penguins, amellyel sorozatban a nyolcadik sikerét könyvelhette el.

Az első felvonás után még jól ált a New York Rangers szénája a Philadelphia ellen, hiszen a hazaiak részéről Ryan Hollweg három perc alatt kétszer is betalált a Flyers kapujába. A folytatás azonban már nem sikerült ilyen fényesre a „parkőrök” szempontjából.

A második harmadban a vendégek három gólt szerezve megfordították az állást, majd az utolsó húsz percben – további három gólt jegyezve – kiütötték a Rangerst. A meccs legjobbja a vendégek 25 éves balszélsője, Scott Hartnell volt, aki 2-2-es állás után három gólt is jegyzett.

Szétlövés döntött a Detroit-Minnesota találkozón is. A ligaelső hazaiak az első felvonásban még egygólos hátrányban voltak, de a másodikban fordítottak, azonban a Wild az utolsó percben Eric Belanger találatával kiharcolta a hosszabbítást.

A ráadásban aztán nem esett gól, így jöhettek a rávezetések, amelyben a vendégek bizonyultak jobbnak, hiszen három próbálkozásukból kettő eredményes volt (Brian Rolston, Marian Gaborik), míg a Red Wings csapatából csupán Jiri Hudler talált a hálóba. A két pontot így végül a Minnesota zsebelhette be.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG (NHL), ALAPSZAKASZ

94. JÁTÉKNAP
New York Rangers Philadelphia Flyers 2-6
Carolina Hurricanes New Jersey Devils 1-4
Atlanta Hawks Florida Panthers 2-3 – szétlövéssel
Boston Bruins Montreal Canadiens 2-5
Ottawa Senators Buffalo Sabres 3-2 – szétlövéssel
Tampa Bay Lightning Pittsburgh Penguins 1-4
Detroit Red Wings Minnesota Wild 5-6 – szétlövéssel
St. Louis Blues Dallas Stars 4-2
Edmonton Oilers Phoenix Coyotes 5-2
Los Angeles Kings Toronto Maple Leafs 5-2
San Jose Sharks Vancouver Canucks 3-1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik