Kilenc gólt ütött az Los Angeles Kings, hatot a Washington Capitals

Vágólapra másolva!
2008.01.02. 07:34
Az NHL, az észak-amerikai jégkorong-bajnokság alapszakaszának 84. játéknapján négy összecsapást rendeztek. Két találkozón a házigazdák igencsak udvariatlannak bizonyultak, hiszen a Kings Los Angelesben kilenc(!), a Capitals Washingtonban hat gólt rámolt be ellenfelének. A jégbe döngölt két csapat igencsak hálátlan szerepét ezúttal a Chicago Blackhawks, illetve az Ottawa Senators vállalta cseppet sem önszántából magára. A Pittsburgh idegenben, a Toronto hazai pályán tudott nyerni büntetőkkel.
Sidney Crosby (Pittsburgh) büntetője döntötte el a szétlövést és a Buffalo mérkőzést, amelyet 71.217 néző látott élőben a helyszínen
Reuters
Sidney Crosby (Pittsburgh) büntetője döntötte el a szétlövést és a Buffalo mérkőzést, amelyet 71.217 néző látott élőben a helyszínen
Sidney Crosby (Pittsburgh) büntetője döntötte el a szétlövést és a Buffalo mérkőzést, amelyet 71.217 néző látott élőben a helyszínen
Reuters
Sidney Crosby (Pittsburgh) büntetője döntötte el a szétlövést és a Buffalo mérkőzést, amelyet 71.217 néző látott élőben a helyszínen

Szlovák és orosz légiósának, egészen pontosan Ladislav Nagynak és Alekszander Frolovnak köszönheti kiütéses sikerét a Kings, hiszen mindketten parádéztak a Chicago ellen.

Nagy megszerezte NHL-pályafutásának harmadik mesterhármasát, nem mellékesen pedig közreműködött két további Los Angeles-i találatnál, így öt ponttal zárta az összecsapást.

Öt pontot könyvelhetett el Frolov is, egy kicsit más leosztásban: az orosz kiválóság két gólja mellett adott három asszisztot.

A találkozón kétszer is vezettek a vendégek, előbb a 3. perc végén, majd a 12. perc elején, de a hazaiak mindkétszer gyorsan egyenlítettek. Előbb 1:08 percre, majd 13 másodpercre volt szükségük az egalizáláshoz.

Onnantól pedig már nem volt megállás. A vendégek kezdőkapusa, a szakmában nem éppen kezdő Nyikolaj Habibulin a 16. percben, 2-4-nél lekorcsolyázott: kilenc lövésből beszedett négyet, nem túl jó kezdés.

A vendégek egyre nehezebben viselték a macska-egér harcot, a fegyelmikkel együtt össze is szedtek 63 percnyi büntetést, amely igencsak megkönnyítette az amúgy is jó napot kifogó házigazdák dolgát: öt emberelőnyös gólt szereztek, egy alkalommal kettős előnyt váltottak gólra 11 másodperc alatt.

A New York-i Orchard Parkban az NHL-rekordot jelentő 71.217 néző látta szó szerint nyílt helyszínen, ahogy a Pittsburgh 1-1-s állást követően a szétlövésben legyűrte a pályaválasztó Buffalo Sabres csapatát.

Az atmoszféra nagy hatással volt a játékosokra, akik csak a legmagasabb jelzőkkel nyilatkoztak az összecsapásról.

„Amikor tudod, hogy hetven ezer ember nézi, ahogy játszol, az hihetetlenül felemelő érzés. Nem is gondoltam volna, hogy ennyire fel tud dobni” – mondta a szétlövés döntő büntetőjét értékesítő Sidney Crosby.

Armstrong már a 21. másodpercben előnyhöz jutatta a vendégeket – Crosby jegyzi az asszisztot -, a hazaiak a 22. percben egyenlítettek. A Pingvinek kapusa, Ty Conklin 36 lövést védett, a túlórában hetet. A vendégek a harmadik harmadban nagyon elemükben voltak – 12 kapura lövés -, de a hosszabbítás öt percében egyetlen egy alkalommal sem veszélyeztették Ryan Miller kapuját.

Az Ottawa két góljára - az ötödik perc végén már 2-0-ra vezetett a Senators – egymás után öttel válaszoltak a fővárosiak, amelyből négyet még az első harmadban, alig több mint tíz perc alatt berámoltak. Az Ottawa kezdőkapusa, Martin Gerber 3/8-s mutatójával már 7:34-nél cserét kapott.

Egy felvonásnyi jó játék, a második játékrészben szerzett három gólt elég volt a Torontónak a minden harmadban kiegyensúlyozottan egy-egy gólt szerző Tampa Bay ellen, hogy túlóráig, majd büntetőpárbajig vigye a mérkőzést.

A vendégek három kísérletükből csak egy volt sikeres, a hazaiaknál viszont Tomas Kaberle és a találkozó harmadik hazai gólját szerző csapatkapitány, Mats Sundin is eredményes volt, így 2-1-gyel övék lett a szétlövés.

NHL, ÉSZAK-AMERIKAI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG:

ALAPSZAKASZ, 84. JÁTÉKNAP:
Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins 1-2-büntetőkkel
Washington Capitals - Ottawa Senators 6-3
Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning 4-3-büntetőkkel
Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks 9-2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik