Az Erste Bank osztrák ligában továbbra is nyeretlen a Fehérvár

Vágólapra másolva!
2007.10.07. 20:38
Az Erste Bank osztrák liga vasárnapi játéknapján az Alba Volán idénybeli első sikere reményében fogadta Székesfehérváron az eddig szintén nyeretlen Eishockeyclub Graz 99ers jégkorongcsapatát. A találkozó után a stájerországi rivális már elmondhatja magáról, hogy megvan a kulcsfontosságú első győzelem (3:5), a Fejér megyei kék-fehérek továbbra is nyeretlenek. A hazai találatokat Tokaji Viktor, Kovács Csaba és Horváth András szerezte.
Palkovics Krisztián (jobbra) és társai derekasan küzdöttek, de továbbra is nyeretlenek
Meggyesi Bálint
Palkovics Krisztián (jobbra) és társai derekasan küzdöttek, de továbbra is nyeretlenek
Palkovics Krisztián (jobbra) és társai derekasan küzdöttek, de továbbra is nyeretlenek
Meggyesi Bálint
Palkovics Krisztián (jobbra) és társai derekasan küzdöttek, de továbbra is nyeretlenek

Péntek este a Jesenice otthonában büntetőkkel kapott ki az Alba Volán, ezzel megszerezte első pontját Jan Jasko csapata az Erste Bank osztrák jégkorongligában. A vasárnapi játéknapot megelőzően a fehérváriakon kívül a Klagenfurt és a Graz volt nyeretlen, közülük utóbbi látogatott Fejér-megyébe. Jól kezdtek a kék-fehérek, négy perc húsz másodperc elteltével meg is született a várva várt vezető találat.

Robert Guillet kétperces kiállítása után a hazaiaknak mindössze tizennyolc másodpercre volt szükségük ahhoz, hogy gólra váltsák a létszámfölényt. Ocskay Gábor átadása után Kovács Csaba tálalt Tokaji Viktor elé, aki nem teketóriázott, mintaszerű lövéssel vágta a kapuba a korongot.

A fehérvári publikum öröme nem tartott sokáig, a stájerországi rivális rövidesen fordított. Előbb Svasznek Bence, majd Horváth András is a kiállítás sorsára jutott, kettős előnyben pedig Tommy Jakobsen előkészítése után Guillet egalizált.

Huszonnégy másodperccel később ismét kapitulált Budai Krisztián váltótársa, Hetényi Zoltán. Ezúttal Ivo Jan volt eredményes, a 16. percben Greg Day pedig megduplázta a grazi előnyt. Tette ezt egyenlő létszámnál, ezt megelőzően az albások öt a három ellen sem tudtak egyenlíteni.

A folytatásban aztán a korábban előkészítőként jeleskedő Kovács Csaba a gólszerzésben is az élre állt, a 18. percben beköszönt. A második harmadban egyetlen találat született, az pedig az első grazi gólhoz hasonlóan Guillet nevéhez fűződött, így a Jasko-alakulat kétgólos hátrányból vágott neki a záró felvonásnak.

A 40. percben Anthony Iob könyökölt, s a jutalma sem maradt el, már is lecsücsülhetett a padra. Iob kiállítása hazai szemszögből fabatkát sem ért volna Horváth András nélkül, aki Palkovics és Ocskay átadása után járt túl Claus Alpiaz eszén. A 48. percben Florian Dinhopel kiállításával felcsillant az egyenlítés esélye, ebben a kétperces szakaszban azonban nem sikerült pontosan befejezni egyik támadásvariációt sem.

Nem úgy a túloldalon, Kovács Csaba a padról figyelte, amint a derekasan küzdő, hősiesen védekező társak nem tudják megakadályozni, hogy a létszámfölényben rohamozó stájerek megszerezzék ötödik, Robert Guillet pedig személy szerint harmadik találatát. Ezzel eldőlt a csata. Hat forduló után nyeretlen az Alba Volán, a fehérváriaknak fel kell kötni a felkötnivalót a sikeresebb folytatásért.

ERSTE BANK OSZTRÁK JÉGKORONGLIGA

6. FORDULÓ
Alba Volán – Eishockeyclub Graz 99ers 3-5 (2-3, 0-1, 1-1)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik