A Rangers maratoni csatában szépített a Madison Square Gardenben

Vágólapra másolva!
2007.04.30. 10:18
Szépített a New York Rangers a Buffalo ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) főcsoport-elődöntőjében: a Rangers a második hosszabbítás 17. percében ütötte a győztes gólt Michal Rozsival jóvoltából (2-1). Az Anaheim a rendes játékidőben verte 3-2-re a Vancouvert, így 2:1-re vezet az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban.
Győzelmi örömünnep a New York-iaknál
Reuters
Győzelmi örömünnep a New York-iaknál
Győzelmi örömünnep a New York-iaknál
Reuters
Győzelmi örömünnep a New York-iaknál

Szavazás

Melyik csapat nyeri meg a Stanley-kupát?

Írja be az itt látható számot!
Sorozatban hat mérkőzést nyert meg a Buffalo a New York Rangers ellen, mielőtt a két együttes hétfőre virradóra találkozott a Madison Square Gardenben – ebben benne van már a két playoff-meccs is, amellyel a Sabres 2:0-s vezetéshez jutott a Parkőrökkel szemben a főcsoport-elődöntőben.

A New York-iaknak most sikerült véget vetniük rossz szériájuknak, mégpedig úgy, hogy Michal Rozsival a második hosszabbítás 17. percében ütötte be a győztes találatot (2-1). Ez volt 36 év óta a Rangers leghosszabb mérkőzése.

A négyszeres Stanley-kupa-győztes együttesnek jó esélye van arra, hogy kiegyenlítsen, hiszen szerdára virradóra ismét a Gardenben találkoznak a csapatok.

A gól nélküli első harmad után Jaromir Jagr szerezte meg a vezetést a Rangersnek, de nem tudta 1-0-val kihúzni a végéig a gárda, miután emberelőnyben Daniel Briere a harmadik periódus 13. percében egyenlített.

Jagrnak egyébként ez volt a 70. gólja a rájátszásban, és a 80 gólos Joe Sakic mögött második az örökranglistán a jelenleg is aktív hokisok között.

Mivel a rendes játékidő 1-1-gyel zárult, jöhetett a ráadás. Az első szakaszban nem sikerült senkinek betalálnia, így folytatódott a fantasztikus csata. A „hirtelen halál” szabályai szerint zajló második hosszabbításban, 16:43-nál Michal Rozsival lőtte át a korongot több ember között, amely szegény Ryan Milleren is túljutva a hálóba vágódott. Ezzel megnyerte a meccset a Rangers (2-1).

Miller egyébként 46 lövésből 44-et hárított, míg a másik oldalon Henrik Lundqvist 39 kísérletből 38-at védett.

Vancouverben az Anaheim 3-2-re nyert, és 2:1-re vezet. A Kacsáknál Corey Perry szerezte a meccset eldöntő találatot a harmadik harmad 8. percének végén, emberelőnyös helyzetben.

A Ducks az első és a második játékrészben is megszerezte a vezetést, de a kanadaiak mindkétszer egyenlítettek. Perry találatára már nem volt válaszuk.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONGLIGA (NHL), RÁJÁTSZÁS, FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐK:

NEW YORK RANGERS–BUFFALO SABRES 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0) – kétszeri hosszabbításban
Gólok: Jagr (20:33 – Straka, Malik), Rozsival (96:43 – Nylander, Hossa)
Kapusok: Lundqvist (38/39), ill. Miller (44/46)
A párharc állása: 2:1 a Buffalo javára.

VANCOUVER CANUCKS–ANAHEIM DUCKS 2-3 (1-1, 1-1, 0-1)
Gólok: Näslund (19:12 ee. – Öhlund, Morrison), Sedin (34:31 – Pyatt, Krajicek), ill. Penner (3:08 – Perry), Beauchemin (29:45 ee. – Kunitz, Pronger), Perry (47:51 ee. – Pronger, McDonald)
Kapusok: Luongo (21/24), ill. Giguere (24/26)
A párharc állása: 2:1 az Anaheim javára.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik