Szoros csatában aratott roppant fontos győzelmet a Toronto

Vágólapra másolva!
2007.03.21. 10:11
A Toronto Maple Leafs hazai pályán 2-1-re legyőzte a New Jersey Devilst az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján, s továbbra is reménykedhet a rájátszást érő 8. hely megszerzésében a Keleti-főcsoportban. A másik hét találkozóból ötöt nyertek a vendéglátó együttesek.
Belak és Janssen látványos ökölcsatát vívott
Reuters
Belak és Janssen látványos ökölcsatát vívott
Belak és Janssen látványos ökölcsatát vívott
Reuters
Belak és Janssen látványos ökölcsatát vívott

A Toronto és a New Jersey legutóbb március 2-án találkozott, az akkori összecsapás Wade Belak és Cam Janssen ökölharcáról is emlékezetes maradt. A csata azután robbant ki, hogy Janssen megütötte a torontói Tomas Kaberlét, s később csak az előzmény miatt kapott három meccses eltiltást.

A torontói közönség nem is fogadta kegyeibe Janssent, valamennyi korongérintésénél kifejezte nemtetszését.

A szurkolók azt is nagyon várták, hogy az ellenfél korongosa ismét összeakadjon Belakkal, s erre nem is kellett sokat várni, a nyitó harmad közepén mérték össze ismét erejüket. A játékvezető természetesen kiállította a két nehézfiút, a drukkerek pedig Belak nevének skandálásával fejezték ki tetszésüket az Air Canada Centre-ben.

A csetepatét követően a nyitó játékrész hajrájában a Maple Leafs került lépéselőnybe, a 19. percben Kyle Wellwood talált a Devils kapujába. A középső harmad gól nélkül zárult, így a befejező 20 percre marad a döntés.

A play-off helyért harcoló Toronto a 7. percben Nyikolaj Antropov révén megduplázta előnyét, erre 40 mp-cel később Travis Zajac válaszolt. Az eredmény ezután már nem változott.

A Montreal Canadiens-Boston Bruins összecsapás 1-0-s hazai sikert hozott, így a 30 védést produkáló Jaroslav Halak pályafutása első shutoutját könyvelhette el az NHL-ben.

A Tampa Bay Lightning hosszabbítás után 4-3-ra gyűrte le a New York Islanderst, a győztes találat Filip Kuba nevéhez fűződött.

A Calgary Flames 2-1-re múlta felül a Detroit Red Wingst, a vendéglátók sikeréhez Miikka Kiprusoff 30 védéssel járult hozzá.

NHL, ÉSZAK-AMERIKAI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG:

ALAPSZAKASZ, 158. JÁTÉKNAP:
Montreal Canadiens - Boston Bruins 1-0
Philadelphia Flyers - Florida Panthers 1-4
Columbus Blue Jackets - Chicago Blackhawks 5-2
Toronto Maple Leafs - New Jersey Devils 2-1
Tampa Bay Lightning - New York Islanders 4-3 – h.u.
St. Louis Blues - Ottawa Senators 2-4
Minnesota Wild - Phoenix Coyotes 3-2
Calgary Flames - Detroit Red Wings 2-1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik