Ligue 1: Juninho besokallt, otthagyja a Lyont

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.12.08. 20:27
null
Juninho Pernambucano (Fotó: AFP)
Juninho Pernambucano, a francia klub korábbi legendás labdarúgója szerdán megerősítette, hogy még ezen a télen távozik a Lyon sportigazgatói posztjáról.

 

A klub sikerkorszakának meghatározó labdarúgója hat évvel a visszavonulása után, 2019-ben lett az OL sportigazgatója, nagy tervekkel érkezett, de sok mindent nem sikerült megvalósítania.

Novemberben már a nyilvánosság előtt beszélt arról, hogy pihenésre, sőt az is lehet, pályamódosításra lesz szüksége – az edzői hivatással kacérkodik –, de akkor még jövő nyárra jövendölte a búcsúját.

„Jobb, ha a klub már télen elkezdi építeni a jövőt, és nekem is jobb, ha most hagyom abba” – jelezte szerdán a forgatókönyv változását az AFP hírügynökségnek.

A játékoskorában a szabadrúgásairól rettegett brazil lapértesülések szerint nem kapott akkora hatalmat pártfogójától, Jean-Michel Aulas klubelnöktől, amekkora szerinte a sportigazgatói feladatkörhöz dukál, ez egyre inkább nyugtalanította, és – nem függetlenül a szakmai vezetőségben kialakult súrlódásoktól – végül úgy döntött: nem tölti ki a szerződését.

Az OL 17 forduló után – vetélytársainál egy meccsel kevesebbet játszva – csupán a 12. helyen áll a bajnokságban; legutóbb negyedik, azt megelőzően, a koronavírus-járvány miatt félbeszakított kiírásban a 7. helyen végzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik