Franciaország: Nem egyszerű Messi névrokonaként – Lionel Messi Nyamsi

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.12.06. 13:48
null
Lionel Messi szerint nem egyszerű az argentin világsztár árnyékában (Fotó: AFP)
Az immár hétszeres aranylabdás Lionel Messi névrokona, a kameruni Lionel Messi Nyamsi szintén Franciaországban rúgja a bőrt, igaz, nem az Európa egyik legtehetősebb csapatának számító PSG-ben, hanem a francia regionális bajnokságban vitézkedő Toulouse Rodéóban. A védekező középpályás szerint – sokan hiába gondolják másként – az élet nem csak játék és mese az argentin világklasszis árnyékában.

 

Toulouse-tól 20 kilométerrel délre található az eltéveszthetetlen éjszakai klub, a Muret, ahol valóságos sztárnak számít Lionel Messi – mármint nem az argentin világsztár, hanem kameruni névrokona. A zene leáll, amikor a DJ a mikrofonba üvölti a nevét: „Messi, a kameruni sztár ma este is velünk bulizik” – vezeti be Lionel Messi Nyamsi nem mindennapi történetét hétfőn publikált cikkében a tekintélyes L'Équipe.

A Toulouse Rodéo 26 éves játékosa már hozzászokott, hogy különleges neve hallatán sokan felkapják a fejüket és jól megnézik őt maguknak. Bevallja, próbálta már előnyére fordítani az anyai nagyapjától örökölt, olykor nehezékként szolgáló családnevet, de általában vagy nem hisznek neki, vagy nem különösebben érdekli az embereket.

„Próbáltam nagyobb szimpátiát elérni a nőknél a nevemmel, de nem igazán működött – vallotta be a kameruni Messi, akit az édesanyján kívül mindenki Leónak hív. – A legtöbben nem hiszik el, hogy így hívnak, azzal vádolnak, hogy megváltoztattam a nevem. Ilyenkor megmutatnom nekik a személyi igazolványomat. Volt, hogy fogadásokat kötöttem az emberekkel. Természetesen nem fogadtam el a pénzüket.”

Fotó: footespagnol.fr
Fotó: footespagnol.fr

 

Ráadásul a kameruni játékos 2006 és 2007 között Barcelonában pallérozódott, a Marcet akadémián, így egy jó passz után gyakran viccel azzal az edzéseken, hogy a La Masiáról érkezett.

Messi azt is elárulta, hiába a sajátos hírnév, nem igazán tud megélni a futballból. Tizenévesen a kameruni válogatottnál is szóba került, sőt a Leccénél is kilátásban volt egy próbajáték, de egyelőre nem sikerült neki a nagy ugrás – ma a labdarúgás mellett takarítást és étkeztetést is vállal.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik