Ligue 1: Monacóban folytatja az Arsenal 21 gólos csatára – hivatalos

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.30. 20:42
null
Folarin Balogun ismét versenybe szállhat a Ligue 1 gólkirályi címéért (Fotó: asmonaco.com)
A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Monaco hivatalos honlapján közölte, hogy szerződtette az Arsenal amerikai válogatott támadóját, Folarin Balogunt.

 

Az „ágyúsok” saját nevelésű játékosa az előző idényt a szintén francia élvonalbeli Reimsnél töltötte, ahol a liga egyik legjobb játékosává nőtte ki magát, s 21 találatával a góllövőlista negyedik helyén végzett, holtversenyben az azóta Lipcsébe igazoló Loïs Opendával.

Kiváló teljesítménye dacára az Arsenalnál nem került előrébb a csatárok rangsorában, így a Premier League ezüstérmese nyitottá vált a 22 éves labdarúgó eladására. Sokáig az Intert emlegették fő kérőként, de a BL-döntős milánói klub nem tudott megegyezni az „ágyúsokkal” Balogun vételáráról, helyette Alexis Sánchezt és Marko Arnautovicot szerződtette.

Ezután lépett színre a Monaco, amely 30 millió eurót fizetett a kétszeres amerikai válogatott támadóért. Balogun hercegségbeli kontraktusa 2028 nyaráig lesz érvényes, míg egy későbbi transzfer esetén a vételárának 20 százaléka az Arsenalt illeti.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik