PSG: A vb-kiesés után öt napig sírtam – Neymar

J. Á.J. Á.
Vágólapra másolva!
2023.07.23. 09:03
null
Akár szeretik a párizsi szurkolók, akár nem, Neymar a következő idényben is a PSG-ben futballozik (FOTÓ: REUTERS)
Neymar interjút adott az egyik brazil videóriporternek, amelyben beszélt jövőjéről, Lionel Messiről és a tavalyi világbajnokságról is.



Már Japánban készül Neymar a Paris Saint-Germainnel a következő idényre, ám az indulás előtt interjút adott Casimiro Miguelnek, az egyik leghíresebb brazil videóriporternek. A beszélgetést a futballista jövőjével kezdték, ugyanis a nyáron rengeteg olyan hírt lehetett olvasni, miszerint a PSG megválna tőle, és szívesen visszatérne Barcelonába.

„Szerződésem van a PSG-vel, nekem senki sem mondta, hogy nem számol velem a klub – idézte a Forbes a 31 éves brazil támadót. – Hogy zavarnak-e a távozásomról szóló hírek? Nyugodt vagyok. Annak ellenére, hogy nem jó a viszonyom a szurkolókkal, én ott leszek a következő idényben is a csapatban. Akár szeretnek, akár nem, Neymarral küzd a Paris Saint-Germain.”

Természetesen szóba került jó barátja, Lionel Messi is, aki a nyáron szerződése lejártával elhagyta Párizst, és az Inter Miamiba igazolt.

„Már a hivatalos bejelentés előtt tudtam, hogy hova szerződik. Sokat gondolkodott, aztán csak elmondta, hogy miképp döntött. Mindent megnyert pályafutása alatt, a családjára nagy hatással volt a Párizsban töltött idő... Megértem a döntését, olyan helyre ment, ahol jól fogadták és szeretik. Teljesen más életet él majd Amerikában, a családja biztosan remekül érzi majd magát Miamiban. Nehéz éveink voltak Párizsban, meg akartuk nyerni a BL-t, de valami nem működött. Erős csapatunk volt, Kylian Mbappé, Lionel Messi és magam is a világ legjobbjai közé tartozom, de sajnos nem illettünk össze.”

Neymar akkor szomorodott el, amikor az interjúban a tavalyi világbajnokságról kérdezték. Katarban Brazília a negyeddöntőben esett ki, miután tizenegyespárbajban alulmaradt Horvátországgal szemben.

„Nem tudom megmondani, mi ment át akkor az agyamon. Az volt pályafutásom legfájdalmasabb veresége. Nagyon fájt, hogy az álmomból nem lett semmi, öt napig csak sírtam. Ez olyan fájdalom, amelyet kizárólag a játékosok és a szakmai stáb képes megérteni. Ez volt életem legrosszabb időszaka, olyan volt, mint egy temetés: valaki a jobb, valaki a bal oldalamon sírt. Borzalmas volt, ilyet még egyszer nem akarok átélni.”    

Nem tartott a csapattal Japánba Kylian Mbappé
Kylian Mbappét nem vitte el Japánba a Paris Saint-Germain. A francia együttes Ázsiában végzi a felkészülését a következő idényre, ám a világbajnok francia futballista körüli átigazolási hercehurca miatt Nasszer al-Kelaifi, a klub elnöke úgy döntött, hogy nem tarthat társaival a klasszis támadó. A hírek szerint ez a lépés meglepte a Real Madridot, amely továbbra is meg akarja szerezni Mbappét. Ezzel a lépéssel egyértelművé vált, hogy a 24 éves játékos eladó. A Premier League-ben szereplő és a szaúdi klubok már árgus szemekkel figyelik a helyzetet, ám spanyol és francia hírek szerint Kylian Mbappé kizárólag a Real Madridba akar szerződni.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik