Vb 2014: bemutatták a torna hivatalos labdáját - fotó, videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.04. 08:52
null
A 2014-es világbajnokság hivatalos labdája (Fotó: Reuters)
Az Adidas kedden bemutatta a jövő évi labdarúgó-világbajnokság hivatalos labdáját, amely a Brazuca fantázianevet viseli.

A német sportszergyártó cég tájékoztatása szerint a labda hat egyedi felületű panelből áll, amelyek biztosítják a tapadást, valamint a labda aerodinamikai adottságait. A Brazucát hosszas teszteléseknek vettették alá, hogy megfeleljen a FIFA követelményeinek, ezek után pedig elmondható, hogy rajta biztosan nem fog múlni a színvonal.

A Brazuca fantázianevet egy 2012-es szeptemberi szavazáson „kiérdemlő” labdával kapcsolatban a világbajnokság főszereplői is megosztották gondolataikat.

„A legfontosabb szempont egy új labda esetében a súlya. Ez alapján úgy vélem, hogy nagyon megbízható labdával lesz dolgunk. Az én posztomon rengeteget ívelnek és lőnek kapura távolról a játékosok, így a megfelelő labda nélkülözhetetlen a jó teljesítményhez” – nyilatkozta a Liverpool csapatkapitánya, Steven Gerrard, akit a Bajnokok Ligájában használandó labdára emlékeztet a 600 futballista által tesztelt, és 287 játékos által véleményezett Brazuca.

„Az első benyomásom, hogy nagyon jó labda. A dizájn eltér az eddigiektől, rengeteg szín feltűnik rajta. Elég időnk lesz tesztelni a vébé előtt, és ez nagyszerű” – mondta Lionel Messi, a Barcelona argentin klasszisa, akinek egyik csapattársa is jó véleménnyel van a sportszerről.

„Pozitívak az első benyomásaim a Brazucáról, fantasztikus labda, rengeteg móka lesz vele” – mondta a brazil Daniel Alves.

A Chelsea csatára, Fernando Torres – akinek a helye közel sem biztos a spanyol válogatott keretében – amondó, hogy külsőre minden labda egyforma, valójában azonban vannak szemmel nem látható különbségek közöttük.

Az Adidas egyébként nemrégiben bejelentette, hogy a hivatalos bemutató napján (kedden) született brazil gyerekek mind kapnak egyet a Brazucából, mindössze a gyermek anyakönyvi kivonatát kell bemutatni a tizenkét rendező város meghatározott pontjain.

ÍME, A JÖVŐ ÉVI VILÁGBAJNOKSÁG FŐSZEREPLŐJE!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik