Brazília: Dunga talpra állást ígér, nincs feketelistája

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.02. 11:09
A brazil labdarúgó-válogatott régi-új szövetségi kapitánya, Dunga kijelentette, hogy nincsen feketelistája, így a közvélemény szerint a hazai világbajnokságon leszerepelt játékosokból is válogatni fog a keretébe a jövőben.

„A teljesítmény az egyedüli, ami számítani fog a kiválasztásnál, nem a barátság és a marketing. Nincs feketelista a világbajnokság után. A futball olyan, mint az élet, mint a munka – csak a teljesítmény számít. Nem az alapján válogatom a játékosokat, hogy mire lehetnek esetleg képesek, hanem az alapján, amit elérnek” – fogalmazta meg válogatási elveit Dunga, aki szerint Brazília képes lesz talpra állni a vb utáni sokkból.

„Megvan az esélyünk rá, hogy megfordítsuk a dolgokat, és megmutassuk, hogy ami történt, egyszeri volt. Brazíliának jó játékosai vannak, és azért kritizálják őket, mert nem hozták az eredményeket, amelyeket az embereket reméltek tőlük” – mondta az 1994-es világbajnok középpályás, aki 2006 és 2010 között már irányította a selecaót.

Dunga először augusztus 19-én hirdet keretet a szeptember 5-i, Kolumbia elleni mérkőzésre (helyszín: Miami), illetve a három nappal később rendezendő, Ecuador elleni fellépésre (New Jersey).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik