Eb 2016: a portugál kapitány a görögöknek is köszönetet mondott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.07. 00:00
Fernando Santos, az Európa-bajnoki fináléba jutó portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint elérte a célját a csapattal, amit akkor tűzött ki maga elé, amikor átvette a csapat irányítását. A portugál kapitány nem várt módon köszönetet mondott a Wales elleni 2–0 után – a görögöknek is.

„Nagyon boldog vagyok. A játékosok és minden portugál miatt. És a görögök miatt is, akik különösen támogattak engem az elmúlt időszakban, főleg az egyenes kieséses szakaszban” – mondta a meccs lefújása után Fernando Santos, aki 2010 és 2014 között a hellének szövetségi kapitánya volt, előtte pedig éveken át dolgozott Görögországban.Fernando Santos, aki 2010 és 2014 között a hellének szövetségi kapitánya volt, előtte pedig éveken át dolgozott Görögországban.

„Két éve volt az első meccsem a válogatott élén, és az volt a célunk, hogy ideáig jussunk el. Hálásak vagyunk, hogy ma minden működött számunkra. Egyre erősebbek, összetartóbbak és egységesebbek vagyunk” – fogalmazott a portugál kapitány.

„Az első gól mindig meghatározó, akár mi szerezzük, akár az ellenfél. Ezen a meccsen nem találtuk magunkat – értékelt a lefújás után Chris Coleman walesi kapitány. – Elismerés illeti Portugáliát, jól védekezett, és jól zárta le a területeket. Az első gól alapvetően határozta meg a meccset, és elveszítettük a koncentrációnkat öt percre, és az elődöntőben ezt egy ilyen szintű csapat megbünteti.”

„Ugyanakkor rendkívül büszke vagyok a játékosaimra. Hogy eljutottunk az elődöntőbe, csodálatos dolog. Nagyon sok mindent hazaviszünk erről a tornáról, még ha úgy is alakult ma, hogy veszítettünk. Ez a csapat azonban nem széled szét az Eb után, még akkor is bőven itt lesznek, amikor én már nem. Mindannyiunk számára csodás tapasztalás volt ez torna.”

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG
ELŐDÖNTŐ
PORTUGÁLIA–WALES 2–0 (0–0)
Lyon,
Stade de Lyon, 55 679 néző. Vezette: Eriksson (svéd)
Portugália: Rui Patrício – Cédric, Bruno Alves, Fonte, R. Guerreiro – J. Mário, Danilo, R. Sanches (André Gomes, 74.), Adrien (Moutinho, 79.) – Nani (Quaresma, 86.), C. Ronaldo. Szövetségi kapitány: Fernando Santos
Wales: Hennessey – Gunter, Chester, Collins (J. Williams, 66.), A. Williams, Taylor – King, Ledley (Vokes, 58.), Allen – Bale, Robson-Kanu (Church, 63.). Szövetségi kapitány: Chris Coleman
Gólszerző: C. Ronaldo (50.), Nani (53.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik