Eb 2016: „A büntetőnél előrevetődő kapusok sárgát fognak kapni”

Vágólapra másolva!
2016.06.24. 18:37
A kapusoknak a vonalon kell maradniuk a büntetőknél Pierluigi Collina, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) játékvezetői bizottságának olasz vezetője szerint.

Azokat a hálóőröket, akik előre mozdulnak a tizenegyes elvégzése közben, sárga lappal büntetik a franciaországi Európa-bajnokság hátra lévő részében, a büntetőt pedig újra elvégeztetik.

Collina elmondta, a játékvezetőktől szigorú szabályértelmezést kértek a pénteki megbeszélésen, hiszen a szombaton kezdődő kieséses szakaszban tizenegyespárbajok is előfordulhatnak. Kiemelte, sajnos már előfordult egy hiba a kontinensviadal korábbi szakaszában, a horvátok kapusa, Danijel Subasic ugyanis 1–1-es állásnál előre vetődve hárította a spanyol Sergio Ramos büntetőjét a horvátok által végül 2–1-re megnyert harmadik fordulós csoportmérkőzésen. Collina hangsúlyozta, amennyiben hasonló eset következne be a kieséses szakaszban, „a büntetőt megismételtetik és a játék szabályai szerint a kapust megbüntetik".

A kontinensviadalon 44 év után szereplő magyar válogatott vasárnap este a belgákkal mérkőzik a nyolcaddöntőben. Azt a találkozót a szerb Milorad Mazics vezeti. Kassai Viktor legközelebb negyedik játékvezetőként a horvát–portugál összecsapáson lesz érdekelt szombaton.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik