Káosz Genovában: kapusdobálás, félbeszakadt meccs

Vágólapra másolva!
2010.10.12. 21:33
null
A szerb huligánoknak nem volt elég magas a ketrec (fotó: Action Images)
Hatalmas káosz uralkodott a genovai Marassi-stadionban, miután a szerb huligánok petárdákat és követ dobáltak be a pályára, így az áldatlan állapotok közepette 20.50-kor nem tudták elkezdeni az Olaszország–Szerbia labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőt. A mérkőzést végül több mint fél óra késéssel elkezdték, de hat perc után félbe kellett szakítani.

 

A játékvezető a helyzetet látva az öltözőbe parancsolta a játékosokat, és egy ideig az is kérdéses volt, hogy elkezdik-e a találkozót.

Olasz információk szerint 1600 szerb szurkoló érkezett az olaszországi találkozóra, és a huligánok már a mérkőzés előtt felhívták magukra a figyelmet indolens viselkedésükkel. Szerb források szerint Vladimir Sztojkovics azért nem szerepelt a jegyzőkönyvben, mert a szurkolók inzultálták őt a stadionba vezető út során, ezért a kapus nem vállalta a játékot, így nem nevezték a meccsre.

Szerbia pénteken 3–1-es vereséget szenvedett Észtországtól hazai pályán, de a szerb sajtó szerint Sztojkoviccsal a Crvena zvezda szurkolóinak van elsősorban problémájuk, miután a nyár óta a nagy rivális Partizan játékosaként szerepel.

A találkozót végül több mint fél óra késéssel, 21.25-kor tudták elkezdeni. A kezdő sípszó előtt a szerb játékosok is odamentek szurkolóikhoz, hogy megpróbálják megnyugtatni őket, de nem jártak sikerrel. Az összecsapást hat perc játék után félbe kellett szakítani. Mintegy tízperces tanácskozás után a játékosok – az olaszok a szurkolóktól is elbúcsúzva – és a játékvezetők is bevonultak a stadionba.

REAKCIÓK
„Képtelenség volt ilyen körülmények között játszani, folyamatosan arra kellett figyelnem, hogy elkerüljem a füstöt, és hogy őszinte legyek, így nem nagyon tudtam a mérkőzésre koncentrálni. Ennek a találkozónak így nem volt értelme, Sztankovics sírt a szomorúságtól. Mit mondtam a játékvezetőnek, amikor megkérdezett? Hogy nem tudom folytatni a játékot” – mondta az olasz újságíróknak őszintén Emiliano Viviano, a squadra azzurra kapusa.

„A mérkőzés a játékvezető döntése értelmében fejeződött be, mert – mint mondta – nem látta garantálva a játékosok biztonságát a pályán. Most már az UEFA-delegátuson múlnak a dolgok, akiknek tagjai jelentést tesznek majd a mérkőzésről az európai szövetségnek” – mondta a továbbiakról az olasz szövetség általános igazgatója, Antonello Valentini.

 

KÁOSZ AZ OLASZ-SZERB MECCS ELŐTT ÉS ALATT

 

EURO 2012
C-CSOPORT
Olaszország–Szerbia 0–0 – a 6. percben félbeszakadt
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik