Vb 2022: több mint ötven embert tartóztattak le Hollandiában Marokkó meccse után

Vágólapra másolva!
2022.12.07. 11:35
null
Amszterdamban is előkerültek a pirotechnikai eszközök (Fotó: Getty Images)
A holland rendőrség összesen 57 embert tartóztatott le több városban a kedd este rendbontásba torkolló ünneplések során, miután Marokkó 11-esekkel legyőzte Spanyolországot a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében.

 

Amszterdamban a hatóságok tíz embert állítottak elő, egyet közülük azért, mert petárdát dobott egy elsősegélynyújtóra, másokat rongálás miatt vettek őrizetbe. A hét elején a város három nagyobb terét a rendőrség kockázatos területnek nyilvánította, ami lehetővé tette a rendfenntartók számára, hogy megállítsák és megmotozzák a járókelőket.

Rotterdamban 35 embert tartóztattak le, főként a város pályaudvara környékén, petárdázás, az igazoltatás megtagadása és a rendőrség megsértése miatt. Kedd éjjel a rendőrség arról számolt be, hogy több embert őrizetbe kellett venni, mert petárdákat dobáltak a járókelőkre. A rohamrendőrök a városközpontban is feloszlattak egy rendbontó csoportot. Ugyanott egy tűzijátékbomba is felrobbant, egy rendőr halláskárosodást szenvedett.

Utrechtben egy személyt vettek őrizetbe, miután az ünneplő tömeg hirtelen a rendőrök ellen fordult a város egyik kereskedelmi negyedében. A vandál csoportok kerékpárokkal rohamozták meg a rendfenntartókat.

A hágai rendőrség tíz embert tartóztatott le többek között erőszak, illetve veszélyes pirotechnikai eszközök birtoklása miatt. A városban kezdetben ünnepi hangulat uralkodott, de végül a rohamrendőröknek kellett távozásra felszólítani a szurkolókat.

A története legnagyobb sikerét elérő Marokkó – Kamerun, Szenegál és Ghána után – negyedik afrikai csapatként jutott nyolc közé vb-n.

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
NYOLCADDÖNTŐ

MAROKKÓ–SPANYOLORSZÁG 0–0 – 11-esekkel 3–0
Al-Rajjan,
Egyetemvárosi Stadion, 44 667 néző. Vezette: Rapallini (argentin)
MAROKKÓ:
Bunu – Hakimi, Agerd (el-Jamik, 84.), Szaissz, Mazraui (Attijat Allah, 82.) – Unahi (Benun, 120.), Amrabat, Amallah (Seddira, 82.) – Zijes, en-Nesziri (Szabiri, 82.), Bufal (Abde, 66.).Szövetségi kapitány: Valid Regragi
SPANYOLORSZÁG:
Unai Simón – M. Llorente, Rodri, Laporte, Jordi Alba (Balde, 98.) – Gavi (Soler, 63.), Busquets, Pedri – Ferran Torres (N. Williams, 75.; Sarabia, 119.), Asensio (Morata, 63.), Olmo (Ansu Fati, 98.).Szövetségi kapitány: Luis Enrique

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik