Vb 2022: sokat javult Neymar bokája, talán játszhat Kamerun ellen – sajtóhír

2022.11.27. 10:03
null
Lehet, hogy hamarabb visszatérhet a vártnál (Fotó: AFP)
Mint arról beszámoltunk, a Katarban zajló világbajnokságon Brazília első csoportmeccsén 2–0-ra legyőzte Szerbiát, ám elvesztette a bokasérülést szenvedő Neymart, aki a hivatalos hírek szerint csak a csoportkör után térhet vissza. Az O Globo című brazil lap azonban saját forrásra hivatkozva arról ír, hogy sokat javult a brazil bokája az elmúlt 48 órában, így lehet, hogy már a Kamerun elleni utolsó csoportmeccsen pályára léphet.

Az O Globo munkatársa, Diogo Dantas vasárnap reggel, a Twitteren közzétett bejegyzésében arról ír, hogy az „elmúlt 48 órában sokat javult Neymar bokája, így van némi remény rá, hogy akár már Kamerun ellen pályára léphessen. Az elvégzett fizioterápiának köszönhetően sokat apadt a duzzanat, így a játékos is optimistán áll a folytatáshoz”.

Ugyanakkor szintén az O Globo ír arról is, hogy milyen eredményeket ért el a brazil válogatott az elmúlt években Neymar nélkül. A 30 éves támadó a selecao 2018-as vb-búcsúja óta 19 válogatott meccset hagyott ki, ezek 73 százalékát nyerte meg a dél-amerikai csapat – Neymarral felállva viszont meccseinek 85 százalékán diadalmaskodott az oroszországi torna óta.

Brazília legközelebb hétfőn, Svájccal játszik a világbajnokságon – akkor még biztosan Neymar nélkül –, majd pénteken Kamerun ellen zárja a csoportkört.

A G-CSOPORT PROGRAMJA
A világbajnokság eddigi eredményei, további menetrendje
November 24., 11.00
al-Vakra,
al-Dzsanúb Stadion
Svájc–Kamerun 1–0
November 24., 20.00
Loszaíl,
Lusail Iconic Stadion
Brazília–Szerbia 2–0
November 28., 11.00
al-Vakra,
al-Dzsanúb Stadion
Kamerun–Szerbia x–x
November 28., 17.00
Doha,
974 Stadion
Brazília–Svájc x–x
December 2., 20.00
Loszaíl,
Lusail Iconic Stadion
Kamerun–Brazília x–x
December 2., 20.00
Doha,
974 Stadion
Szerbia–Svájc x–x

 

 

 

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek