Vb 2022: Neymar nem biztos a folytatásban

Vágólapra másolva!
2022.12.09. 23:02
null
Neymar nem biztos a folytatásban (Fotó: Getty Images)
Neymar nem biztos abban, hogy folytatja szereplését a brazil válogatottban, amely pénteken a katari labdarúgó-világbajnokság első negyeddöntőjében tizenegyesekkel kiesett a horvát csapat ellen.

 

„Őszintén szólva nem tudom. Nem szeretnék most erről beszélni, mert lehet, hogy a keserűségtől nem jól gondolkodom – mondta a jövőjéről könnyeivel küzdve a Paris Saint-Germain sztárja. – Ha azt mondanám, hogy vége, az elhamarkodott lenne, de az ellenkezőjét sem tudom garantálni.”

Neymar megfogalmazása szerint szeretne időt kérni, hogy átgondolja, mit szeretne valójában, mindenesetre egyelőre nem zárja be maga mögött az ajtót.

A legnagyobb favoritnak tartott brazilok gól nélküli döntetlent követően Neymar találatával ugyan a hosszabbításban vezetést szereztek a legutóbb ezüstérmes horvátok ellen, a rivális viszont a ráadás vége előtt három perccel egyenlített, majd az idegek csatájában jobbnak bizonyult, így kiejtette a dél-amerikai csapatot.

Neymar 124-szer lépett pályára a selecaóban, és 77. alkalommal volt eredményes, így a gólokat tekintve a brazil örökrangsor első helyén beérte az élő legendát, a háromszoros világbajnok Pelét.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
NEGYEDDÖNTŐ

Horvátország–Brazília 1–1 (0–0, 0–0, 0–1) – 11-esekkel 4–2
Al-Rajjan, Egyetemváros Stadion, 43 893 néző. Vezette: Oliver (angol)
HORVÁTORSZÁG:
Livakovic – Juranovic, Lovren, Gvardiol, Borna Sosa (Budimir, 110.) – Modric, Brozovic (Orsic, 114.), Kovacic (Majer, a hosszabbítás szünetében) – Pasalic (Vlasic, 72.), Kramaric (B. Petkovic, 72.), Perisic. Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic
BRAZÍLIA:
Alisson – Éder Militao (Alex Sandro, a hosszabbítás szünetében), Thiago Silva, Marquinhos, Danilo – Casemiro, Paquetá (Fred, a hosszabbítás szünetében), Neymar – Raphinha (Antony, 56.), Richarlison (Pedro, 84.), Vinícius Júnior (Rodrygo, 64.). Szövetségi kapitány: Tite
Gólszerző:
B. Petkovic (117.), ill. Neymar (105+1.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik