Vb 2022: Nem engedtük el a meccset, a fő célt így is elértük – Deschamps

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.11.30. 21:15
null
Didier Deschamps így reagált Griezmann góljának érvénytelenítésére (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, Tunézia 1–0-ra legyőzte Franciaországot a katari labdarúgó-világbajnokság szerdai játéknapján, ennek ellenére nem jutott be a nyolcaddöntőbe – a sok erőt tartalékoló franciák ellenben megnyerték a D-csoportot. Íme, néhány értékelés a mérkőzés főszereplőitől!

 

„Akadtak eltiltással veszélyeztetett játékosaink, voltak kisebb sérüléseink, óvni akartunk olyanokat, akiknek már volt két nagy iramú mérkőzés a lábunkban indokolta Didier Deschamps francia szövetségi kapitány csapata tartalékos felállását. – Lehetőségünk nyílt arra, hogy a többiek is belekóstoljanak egy világbajnoki mérkőzés hangulatába, hát éltünk vele. Kicsit bátortalanok voltunk, sok párharcban lemaradtunk a feltüzelt tunéziaiak ellen, követtünk el technikai hibákat. Ha az a kérdés, tudunk-e jobban játszani, akkor természetesen igen a válaszom. Minden célunkat nem tudtuk elérni, de a legfontosabbat, hogy megnyerjük a csoportot, igen. Nem engedtük el ezt a meccset, ám a történtek a hasznunkra lesznek, a hétvégén új torna kezdődik.”

Deschamps sajnálja, hogy Griezmann gólját végül érvénytelenítették, mert érzése szerint megérdemelték volt a döntetlent. „A kezdőcsapaton végrehajtott változtatásaim miatt alakult nehezen ez a meccs, de a döntéseimnek négy nap múlva kamatozniuk kell” – utalt a kapitány a közelgő nyolcaddöntőre.

„Nagy kár, hogy nem adták meg a gólomat – tért vissza a 98. perc eseményére Antoine Griezmann. – A beadásnál lesen voltam, de a játékvezetőnek is elmondtam, hogy nem állt szándékomban játékba avatkozni, csakhogy miután a védő hibázott, megváltozott a helyzet. Mindegy, ez van. Továbbjutóként pályára lépni nem a legkönnyebb feladat, már csak a csapatban ilyenkor végrehajtott változtatások miatt sem. Többeknek ez volt az első világbajnoki meccsük, az ilyesmi mindig nehéz. De mindent megtettek a jó eredményért. A lényeg a továbbjutás, a legfontosabb pedig, hogy a vasárnapi meccsen nyerjünk.”

„Jól bántunk a labdával, összeszedetten, megbízhatóan védekeztünk, igazi csapatként működtünk, óriási csalódás, hogy négy pont nem elegendő a továbbjutáshoz – borongott Vahbi Kazri, a tunéziai győztes gól szerzője. – De csak magunknak tehetünk szemrehányást, mert az első két mérkőzésen nem úgy játszottunk, ahogyan kellett volna. Kicsit keserű a szánk íze, mindazonáltal úgy vélem, hogy a tunéziai nép büszke lehet ránk.”

Ami pedig a másik mérkőzésen történteket illeti: „Láttuk a kivetítőn, hogy vezetnek az ausztrálok. Lélekromboló volt. Imádkoztunk a kispadon, hogy egyenlítsenek a dánok, de sajnos nem jött a gól. Ez van, amikor a sorsod nincs a saját kezedben. Vegyesek az érzéseink. Elégedettek vagyunk, hogy legyőztünk a klasszisokkal teli francia válogatottat, nem a hátsó kapun kullogunk haza, de igazán szép az lett volna, ha az utunk a nyolcaddöntő felé vezet.”

Hasonló szellemben nyilatkozott Aissa Laidouni is a magyar közmédia helyszínen tartózkodó stábjának.

„Ilyen a futball, tanulni kell abból, ami nem működött jól, és tovább kell dolgozni. Annak viszont nagyon örülök, hogy részt vehettem világbajnokságon, mert ezzel egy álmom vált valóra” – mondta a Ferencváros tunéziai légiósa, kitérve arra is, hogy különleges mérkőzés volt számára a szerdai, mert Franciaországban született, a barátai ott követték az eseményeket, a családja viszont jelen volt a stadionban.

„Elégedett vagyok azzal, ahogyan játszottam, de sajnos nem jutottunk tovább, így igazából nem foglalkozom azzal, melyik volt a jobb meccsem, a dánok elleni vagy a mai” – folytatta Laidouni, hozzátéve, hogy sok üzenetet jutott el hozzá a klubjából és a magyar szurkolóktól is. Reményét fejezte ki, hogy a következő világbajnokságon a magyar válogatott is ott lesz, teljesítménye alapján megérdemelné.

A jövőjére vonatkozó érdeklődést udvariasan elhárította; egyelőre annyit árult el, hogy most egy kis pihenő következik a számára. Mint román sajtóértesülésre hivatkozva beszámoltunk róla, állítólag egy francia élvonalbeli klub tízmillió eurót is fizetne érte az FTC-nek.

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ

D-CSOPORT
TUNÉZIA–FRANCIAORSZÁG 1–0 (0–0)
Al-Rajjan,
Egyetemvárosi Stadion, 43 627 néző. Vezette: Conger (új-zélandi)
TUNÉZIA:
Dahmen – Meriah, Gandri, Talbi – Kesrida, Szkiri, Laidouni, Maalul – Ben Szliman (Abdi, 83.), Kazri (Dzsebali, 60.), Ben Romdan (Saalali, 74.). Szövetségi kapitány: Dzsalel Kadri
FRANCIAORSZÁG: Mandanda – Disasi, Varane (Saliba, 63.), Konaté, Camavinga – Tchouaméni, Y. Fofana (Griezmann, 73.) – Guendouzi (O. Dembélé, 79.), Veretout (Rabiot, 63.) – Kolo Muani, Coman (Mbappé, 63.). Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
Gólszerző: Kazri (58.)

A D-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Franciaország 3 2 1 6–3 +3 6
2. Ausztrália 3 2 1 3–4 –1 6
3. Tunézia 3 1 1 1 1–1 0 4
4. Dánia 3 1 2 1–3 –2 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik