Vb 2022: döntetlennel döntött világcsúcsot az olasz válogatott

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2021.09.05. 22:44
null
Jorginho kihagyta a büntetőt, de a rekorddöntésnek ő is örülhet (Fotó: Getty Images)
Gól nélküli döntetlennel ért véget a Svájc–Olaszország labdarúgó vb-selejtező. Ezzel az olasz csapat továbbra is vezeti a C-csoportot, és sorozatban a 36. mérkőzésén maradt veretlen, amivel Roberto Mancini együttese világcsúcsot állított fel.

 

Az olaszok számára több volt a tétje ennek a meccsnek a három pontnál. A találkozó előtt Roberto Mancini együttese 35 meccses veretlenségi sorozatot tudhatott magáénak, ezzel a spanyol és a brazil válogatottal holtversenyben tartotta a csúcsot. Tehát a győzelem vagy döntetlen új rekordot jelenthetett. Csakhogy Svájc ellen idegenben kellett pályára lépniük.

Az első félidő gól nélkül ért véget, persze ez nem azt jelenti, hogy nem forogtak veszélyben a kapuk. A 19. percben Domenico Berardi találta magát egy az egyben Yann Sommerrel szemben, de a svájciak remek formában védő kapusa nagy bravúrral védett. A 42. percben Manuel Akanji szerezhette volna meg a vezetést a hazaiaknak, de Fabian Frei nagyszerű beadását mellé fejelte.

Az első félidőben az olaszok játszottak fölényben, több támadást vezettek, de gól nem született.

A második játékrészből bő öt perc telt el, amikor az olaszok büntetőhöz jutottak. Jorginho, az UEFA-nál a 2020–2021-es idény legjobb játékosa lőtte – elég gyatrán. Sommer nagyszerűen helyezkedett, s ez megzavarta Jorginhót, aki szinte odapasszolta a labdát a kapushoz. Maradt a 0–0.

A 72. percben Lorenzo Insigne vette célba a kaput, Sommer újabb bravúrja kellett, hogy az egyik védő lábán megpattanó lövés ne a kapuban kössön ki.

Gianluigi Donnarumma sem unatkozott, de a svájciak kevesebbszer voltak veszélyesek a kapu előtt.

A jó iramú, sok helyzetet hozó mérkőzésen egyetlen gól sem esett, a 0–0 azt jelenti, hogy Olaszország maradt a csoport élén, és sorozatban a 36. mérkőzésén maradt vereten, amivel világcsúcsot állított fel.

A Bulgária–Litvánia (1–0) mérkőzésről ide kattintva olvashat!

EURÓPAI VB-SELEJTEZŐK
5. FORDULÓ
C-CSOPORT
Svájc–Olaszország 0–0
Korábban
Bulgária–Litvánia 1–0
(Csocsev 82.)

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Olaszország 5 3 2 7–1 +6 11
2. Svájc 3 2 1 4–1 +3 7
3. Bulgária 5 1 2 2 3–6 –3 5
4. Észak-Írország 3 1 1 1 4–3 +1 4
5. Litvánia 4 4 1–8 –7 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik