MTI/N-P. T.
2022.11.30 13:11 Frissítve: 2022.11.30 14:04

Vb 2022: A kapitányt Flicknek hívják és nem Löwnek – Matthäus hisz a továbbjutásban

Biztos a német labdarúgó-válogatott nyolcaddöntőbe jutásában a katari világbajnokságon Lothar Matthäus.

 

Lothar Matthäus (balra) a világbajnokságon (Fotó: afp)

A 150-szeres válogatott ex-futballista a Sport Bild című napilapban vezetett blogjában írt szerdán arról, hogy szerinte ezúttal nem ismétlődik meg a négy évvel ezelőtti, oroszországi tornán látott sikertelenség, amikor a námet válogatott története során első alkalommal búcsúzott a küzdelemtől a csoportkör végén. Akkor Dél-Koreával szemben maradtak alul a németek a harmadik csoportmeccsükön, így kiestek.

„A szövetségi kapitányt most Hansi Flicknek hívják és nem Joachim Löwnek, valamint vannak olyan labdarúgóink, akik négy évvel ezelőtt ott sem voltak a csapatban. Ráadásul Costa Rica nem képvisel olyan játékerőt, mint a dél-koreaiak” – írta a 61 éves, játékosként világbajnok és Európa-bajnok szakember.

Matthäus szerint akár „nagy különbségű” győzelmet is arathat a csapat csütörtökön a közép-amerikai riválisa felett, ami szintén sokat számíthat a továbbjutás szempontjából abban az esetben, ha közben Japán megveri Spanyolországot.

„Az esélyünk a nyolcaddöntőbe kerülésre sokkal nagyobb, mint annak a kockázata, hogy kiesünk – fogalmazott a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, aki nem mulasztotta el megdicsérni honfitársait a spanyolokkal szemben kiharcolt 1–1-es döntetlennel kapcsolatban sem. – Jó meccset játszottak, fejlődtek és megérdemelték az egy pontot. Azok a német erények, melyeket legutóbb hiányoltunk, visszatértek” – írta Matthäus.

A német válogatott azután került nehéz helyzetbe, hogy első csoportmérkőzésén 2–1-es vereséget szenvedett Japántól. A németek a Spanyolország elleni meccsen 1–0-s hátrányba kerültek, de egyenlítettek, így versenyben maradtak.

Az E-csoport élén a négypontos spanyolok állnak, őket a japánok követik a második helyen három ponttal, a második fordulóban az ázsiaiakat legyőző Costa Rica a harmadik, szintén három ponttal. 

DECEMBER 1., CSÜTÖRTÖK

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
CSOPORTKÖR
3. FORDULÓ

E-CSOPORT
20.00:
Japán–Spanyolország (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.00: Costa Rica–Németország  (Tv: Duna World) – élőben az NSO-n!

 

2023.01.05 21:56:56

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Nehéz összehasonlítani a 2022-es vb-aranyérmes argentin válogatottat az évtizedekkel ezelőtti csapatokkal.

2023.01.04 21:38:36

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A gazdasági érdekek mindig legyőzik a szakmai indokokat.

2022.12.31 00:19:21

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

ALAPVONAL. LUCIFER Hiú törekvés! Mert egyént sosem / Hozandsz érvényre a kor ellenében: / A kor folyam, mely visz vagy elmerít, / Úszója, nem vezére az egyén. / Kiket nagyoknak mond a krónika, / Azok mind, kik meghallották, mi a kor dala.