MTI
R. D. P.
2022.12.05 10:42 Frissítve: 2022.12.05 11:33

Vb 2022: A francia válogatott nem csak Mbappéból áll – Southgate

A katari világbajnokságon a szenegáliakat vasárnap este 3–0-ra legyőző angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Gareth Southgate már a negyeddöntős ellenfélre, a címvédő franciákra koncentrál, míg az afrikai együttest irányító Aliou Cissé szerint kijózanító volt csapata és a rivális közötti különbség.

 

Southgate úgy véli, a francia válogatott nem csak Mbappéról szól, nehéz negyeddöntő vár az angolokra (Fotó: Getty Images)

Southgate a nyolcaddöntős siker után nem győzte dicsérni játékosait, így kiemelten a 19 éves Jude Bellinghamet, a csatár Harry Kane-t, valamint Phil Fodent és Jordan Hendersont.

Nem hiszem, hogy bárki is láthatta volna előre, mennyire gyorsan válik érett futballistává Bellingham. Az elmúlt öt hónapban újabb szintet lépett” – nyilatkozta az angol szövetségi kapitány, majd rátért arra, hogy szombaton a négy évvel ezelőtt győztes franciákkal kell szembenézniük.

Ez a lehető legnagyobb kihívás, ami várhat ránk. Ők a címvédők, fantasztikusan tehetséges játékosok egyénileg, és csapatként is. Nagyon nehéz ellenük játszani és gólokat szerezni” – dicsérte Southgate a következő ellenfelet, ugyanakkor kiemelte, a francia csapat nem csak a góllövőlistát vezető Kylian Mbappéból áll.

Persze ő világklasszis játékos és emlékezetes pillanatai voltak már itt, valamint a korábbi nagy tornákon is, de nem szabad megfeledkeznünk Griezmannról, Giroud-ról, illetve a tehetséges, fiatal középpályásaikról sem” – jelentette ki Southgate.

 

A vb további küzdelmeitől búcsúzó szenegáliak kapitánya a vasárnap esti nyolcaddöntővel kapcsolatban kiemelte, hogy nagyon erős” angol csapat ellen játszottak, és nem tudtak olyan teljesítményt nyújtani, amire szükség lett volna a továbbjutáshoz.

Talán volt két-három hiányzónk, akik hozzá tudtak volna tenni egy kis pluszt a játékunkhoz, de nem akarok kifogásokat keresni. Sajnos nem tudtunk gólt szerezni, de szerintem mindenki láthatta, mekkora volt a különbség a két együttes között” – mondta Cissé, és hozzátette, évek munkája van abban, hogy az övék Afrika legjobb válogatottja, de ha a világ legjobb öt csapata közül kerülnek szembe valamelyikkel, akkor kijózanító a különbség”.

A szenegáli kapitány a saját jövőjét firtató kérdésre kitérő választ adott, szerinte most az a legfontosabb, hogy levonják a tanulságokat ebből a vereségből és a nyolcaddöntős búcsúból.

2023.01.05 21:56:56

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Nehéz összehasonlítani a 2022-es vb-aranyérmes argentin válogatottat az évtizedekkel ezelőtti csapatokkal.

2023.01.04 21:38:36

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A gazdasági érdekek mindig legyőzik a szakmai indokokat.

2022.12.31 00:19:21

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

ALAPVONAL. LUCIFER Hiú törekvés! Mert egyént sosem / Hozandsz érvényre a kor ellenében: / A kor folyam, mely visz vagy elmerít, / Úszója, nem vezére az egyén. / Kiket nagyoknak mond a krónika, / Azok mind, kik meghallották, mi a kor dala.