Vb 2022: elindult a vb-trófea világ körüli turnéja

I. SZ., MTII. SZ., MTI
Vágólapra másolva!
2022.05.12. 15:01
null
Kaká és Iker Casillas Dubaiban (Fotó: AFP)
A spanyol Iker Casillas és a brazil Kaká jelenlétében csütörtökön, Dubaiban rendezték meg a katari labdarúgó-világbajnokság felvezető eseményének, a vb-trófea világ körüli turnéjának első állomását.

A 2010-ben vb-aranyérmes Iker Casillas emlékeztetett, hogy tizenkét évvel ezelőtt csapatkapitányként a spanyol együttes tagjai közül elsőként emelhette magasba a trófeát, ami karrierje csúcspontja volt.

Hozzátette: izgatottan várja, hogy év végén ki fog majd hozzá hasonlóan érezni Katarban.

Kaká pályafutásának korai szakaszában, 20 évesen vett részt a 2002-es vb-n, amelyen ő még csak epizódszerephez jutott csupán, de a klasszisokkal zsúfolt brazil válogatott Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinho, Cafú és Roberto Carlos vezérletével aranyérmes lett. Kaká kiemelte: húszévesen már a vb-részvételt is valóra vált álomként élte meg, amelynek emlékei a mai napig frissen élnek benne.

A vb-trófea immár ötödször indul világ körüli útjára, viszont először érinti majd mind a 32 részt vevő nemzetet. A kupa 51 országba és területre látogat el a turné során, amely a vb-t és a sportágat egyszerre hívatott népszerűsíteni. A nemzetközi szövetség törekvése, hogy a 2030-as világbajnokság előtt már mind a 211 tagszövetségéhez ellátogasson. A 2022-es világ körüli turné utolsó állomása Katarban lesz, ahol november 21. és december 18. között rendezik meg a vb-t.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik