Tőke János 2017.12.01 18:01 Frissítve: 2017.12.01 19:24

Vb 2018: „Brazília ellen sem leszünk esélytelenek” – Szavo Milosevics

A szerb futballválogatott Brazíliával, a magyar válogatottal egy selejtezőcsoportban szerepelt Svájccal, valamint Costa Ricával került egy csoportba a jövő évi világbajnokság pénteki sorsolásán. Szavo Milosevics, a Szerb Labdarúgó-szövetség (FSS) alelnöke azt mondta, hogy elégedett, hiszen mindig jó egy olyan attraktív futballt képviselő együttessel játszani, mint az ötszörös világbajnok.

kapitanyok
A megbízott szerb kapitány, Mladen Krsztajics (jobbra) kezet fog Costa Rica-i és egyiptomi kollégáival, Óscar Ramírezzel, illetve Héctor Cúperrel (Fotó: AFP)

 

Részletesen itt olvashatnak a sorsolásról!

VB-ADATBANKUNK ITT!

„Be kell vallanom, elégedett vagyok. Egy világbajnokságon mindig jó dolog attraktív csapat ellen pályára lépni. Brazília mindenképpen ilyen együttes” – mondta Milosevics, aki hozzátette, ha a szerb válogatott a maximumot nyújtja, akkor megszerezheti a csoport második, továbbjutást jelentő helyét.

„Néhány évvel ezelőtt Brazília ellen felkészülési mérkőzésen jól játszottunk, úgyhogy ellene sem esélytelenként lépünk majd pályára” – nyilatkozta Milosevics, aki nem tudja, hogy a második hely sorsa Szerbia és Svájc között dől-e majd el.

„Nehéz erre válaszolni, mivel nem tudom, hogy Costa Rica milyen játékerőt képvisel. Úgy gondolom, mi és Svájc kicsit jobbak vagyunk, de ez csak a papírforma. Azonban azt is hiszem, hogy egy hajszállal Svájcnál is erősebbek vagyunk, de ezt meg kell mutatni a pályán is.”

A szerb labdarúgó-válogatottnak jelenleg nincs szövetségi kapitánya, a világbajnokságra való kijutás után a szövetség menesztette Szlavoljub Muszlint. A sorsoláson a megbízott kapitány, Mladen Krsztajics képviselte a csapatot – Milosevics azt kérte a sajtótól is, hogy legyenek türelemmel, nemsokára eldől, ki vezeti a válogatottat a világbajnokságon.

A szerb sajtó külön kiemelte, hogy még csak a csoportbeosztást sorsolták ki a 2018-as labdarúgó-világbajnokságon, ám Szerbia mindjárt történelmet is írt. Igaz, ehhez kellettek a brazilok is, ugyanis a két válogatott a világbajnokságok történetében ötödször méri össze erejét a csoportmérkőzések során.

A jövő évi tornán nem ez lesz az egyetlen párosítás, amely korábban már négy vb-n is összejött: a Szerbia–Brazília mérkőzés mellett az Argentína–Nigéria találkozó ugyancsak négyszer szerepelt a vb csoportmérkőzésein.

2018.12.23 16:19:50

Foci vb 2018 FARKAS MÁTÉ

Ezek voltak a nyári futball-vb legjobb és legrosszabb reklámjai – szakértői toplista.

2018.07.23 20:28:23

Foci vb 2018 nemzetisport.hu

Igazán lírai: Wendell Lira majdnem öngyilkos lett, de a trófea megváltoztatta az életét, majd Oroszországban...

2018.07.17 16:53:30

Foci vb 2018 MAROSI GERGELY

A rugalmasság, a pragmatizmus és a reaktív futball nyert, az unalomba dermedő labdabirtoklás vesztett a vb-n.

2018.07.16 23:30:24

Foci vb 2018 VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A kulijátékosoknak a perisici szintet kellene karcolgatniuk.

2018.07.16 23:28:31

Foci vb 2018 SZELI MÁTYÁS

ALAPVONAL. Ezért is írom le immáron sokadszorra, a most véget érő torna, a válogatott futball »állapota« újabb bizonyítéka annak, hogy minőségileg rosszat tesz a világbajnokságnak a négy vagy nyolc év múlva esedékes létszámemelés.