Horvátország: Tetszik vagy nem, én vagyok a második legjobb edző – Dalic

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.23. 18:02
null
Dalic maradásával Modricra is számíthatnának a horvátok (Fotó: AFP)
A világ második legjobb edzőjeként még évi ötmillió dollárnál is jóval magasabb fizetést szeretne kiharcolni magának Zlatko Dalic, a világbajnoki ezüstérmes horvát labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

 

 

A szakember a Vecernji Listnek adott hosszabb interjút, amelyben úgy fogalmazott, még kétéves szerződéssel bír, de vannak igényei.

„Tetszik vagy nem, én vagyok a második legjobb edző a világon, és komolyabb fizetést érdemelnék. Az ázsiai klubok ötmillió dollár körül ígérnek, de ez számomra már kevés” – nyilatkozta Dalic, aki azt mondta, a topedzők 15-20 millió körül kereshetnek évente.

„Két év még van a szerződésemből, és maradnék is a csapattal, de márciusban, az amerikai túránk után már a távozást fontolgattam. Nem tudom elviselni, hogy azok az emberek akarnak dönteni a sorsomról, akik életük során talán kétszer rúgtak labdába. Független vagyok és nem hagyom senkinek, hogy szórakozzon velem” – mondta.

Hozzátette, a szurkolói fogadtatás után egyértelműen érezte, át kell gondolnia a helyzetét. A 24sata.hr portál szerint Dalic maradása azért lenne fontos, mert ez minden bizonnyal azt jelentené, hogy Luka Modric és Ivan Rakitic továbbra is a rendelkezésére áll.

Még a vb előtt több játékos úgy nyilatkozott, hamarosan eljön a búcsú ideje. Márpedig Rakitic (30), Modric (32), Mario Mandzukic (32) és Vedran Corluka (32) is túl van a harmincon, de rövid távon, az elkövetkező két-három évben nagy csapás lenne, ha mindannyian visszavonulnának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik