Vb 2014: Müller nem emlékszik pontosan a Pepe-esetre

M. G.M. G.
Vágólapra másolva!
2014.06.16. 21:49
null
Thomas Müller (balra) pokoli fájdalmakat élt át Pepe megmozdulása után, kész szerencse, hogy megúszta súlyos sérülés nélkül... (Fotó:Reuters)
Thomas Müller nem emlékszik pontosan, mi történt a Pepével történt kakaskodása során.

 


Thomas Müller főszerepet játszott abban, hogy a német labdarúgó-válogatott 4–0-ra legyőzte Portugáliát a brazíliai futball-vb-n. A három gólt szerző támadó a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón megpróbálta felidézni, mi történt Pepe kiállítása előtt.

 

– Taktikailag és játékban is messze felülmúlták a portugálokat. Hogy nézett ki a pályáról a meccs?
– Miután megszereztük az első két gólt, Portugália nagyon nehéz helyzetbe került, ráadásul mi kiválóan használtuk ki a lehetőségeinket, ami róluk nem mondható el. Tizenkét perc után előnybe kerültünk, ez óriási lökés volt, megjött tőle az önbizalmunk. Igen jól futballoztunk, gyors kontrákkal tudtuk szétzilálni a portugál védelmet. Nagyon sokat segített az is nekünk, hogy a portugálok megfogyatkoztak. Szép siker volt, de mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy ez az első mérkőzés, ettől még nem lesz Németország világbajnok.

– Korán megszerezte a vezetést, majd mesterhármassal zárt. Miként értékeli a saját teljesítményét?
– Három gól egy vébén, méghozzá az első mérkőzésünkön, ez nem történik meg minden nap – természetesen óriási tett és remek érzés számomra. Nem tudok előre készülni arra, hogy milyen szituációkba kerülök a pályán, így meg kell próbálnom a legtöbbet kihozni az előttem megnyíló lehetőségekből. Most sikerült. Nyilván nem számíthatok arra, hogy a következő mérkőzésen is három gólt szerzek, mindenesetre ismernek, meg fogom próbálni.

– Mi történt Pepe kiállítása előtt?
– Kicsit komikusnak tűnt az egész jelenet, sajnos önökkel ellentétben előttem nem volt monitor, mert én is visszanézném. Olyan gyorsan történt minden, hogy nem emlékszem százszázalékosan. Futottunk egymás mellett, Pepe kinyújtott karral ment, és eltalálta az arcomat. A földre estem ezt követően, majd odajött hozzám, és nem tudom felidézni, hogy ekkor pontosan mi történt. A játékvezető úgy döntött, hogy nem provokáltam, vétlen voltam az esetben, ő meg pirosat kapott.


PAULO BENTO: A MÁSODIK JÁTÉKRÉSZ MÁR CSAK FORMALITÁS VOLT

„Természetesen kitűnő nyitó mérkőzés volt, muszáj volt nyernünk. A csapat olyan szellemben játszott, amilyet vártunk tőle. Az első félidőben uraltuk a középpályát, gyors passzokkal hoztuk helyzetbe a támadókat. A befejezéseknél pontosak voltunk, négy gólt szereztünk nagyjából hat helyzetből” – nyilatkozta Joachim Löw, a német válogatott szövetségi kapitánya a 4–0-s győzelmük után.

A német szövetségi kapitány a védekezésükkel is elégedett volt:
„Nem engedtünk a portugáloknak sok lehetőséget. Fontos, hogy Ronaldót nem hagytuk felgyorsulni, mert akkor életveszélyes lett volna. Az volt a célunk, hogy egyből megzavarjuk, amint megkapja a labdát, és Boateng ezt nagyon jól megvalósította.”

A 3–0-s első félidő után a második játékrészben visszafogottabb teljesítményt nyújtott a német válogatott.

„A szünet után már az volt a célunk, hogy megtartsuk a labdát és spóroljunk az erőnkkel. Számítottunk a nagy melegre, és könnyen lehet, hogy a következő két meccsünkön még nagyobb lesz a forróság” – mondta Löw, aki azt is elmondta, hogy Mats Hummels combsérülése nem tűnik súlyosnak.

A vesztes fél részéről Paulo Bento szövetségi kapitány azt emelte ki, hogy ha nem kerülnek emberhátrányba, lett volna esélyük felzárkózni.

„Minden fontos kérdés eldőlt az első félidőben, a második játékrész már csak formalitás volt – kezdte az értékelést Bento. – Emberhátrányba kerültünk, ebből kellett kihoznunk a legtöbbet. Az első félidőben nem volt sokkal több helyzete ellenfelünknek, még kétgólos hátrányban is szépíthettünk volna. Megvizsgáljuk Hugo Almeida és Fábio Coentrao állapotát, hogy megtudjuk, játszhatnak-e. Azokkal küzdünk tovább, akik megmaradnak.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik