Neymar megint berámolt kettőt, Brazília csoportelső

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.23. 21:52
Brazília 4–1-re legyőzte Kamerunt a világbajnokság hétfői játéknapján, és az első helyen jutott tovább az A-csoportból.

Neymar szárnyalt Kamerun ellen (Fotó: Reuters)
Neymar szárnyalt Kamerun ellen (Fotó: Reuters)
Neymar szárnyalt Kamerun ellen (Fotó: Reuters)
Neymar szárnyalt Kamerun ellen (Fotó: Reuters)
Neymar szárnyalt Kamerun ellen (Fotó: Reuters)

 

VB 2014
A-CSOPORT

BRAZÍLIA–KAMERUN 4–1 (2–1)
Brazíliaváros, Estádio Nacional de Brasília, 69 112 néző. Vezette: Eriksson (svéd)
BRAZÍLIA: Júlio César – D. Alves, Th. Silva, D. Luiz, Marcelo – Paulinho (Fernandinho, 46.), Luiz Gustavo – Hulk (Ramires, 63.), Oscar, Neymar (Willian, 71.) – Fred. Szövetségi kapitány: Luiz Felipe Scolari
KAMERUN:
Itandje – Nyom, Matip, N’Koulou, Bedimo – N’Guémo, Mbia, Enoh – Moukandjo (Salli, 58.), Aboubakar (Webó, 72.), Choupo-Moting (Makoun, 81.). Szövetségi kapitány: Volker Finke
Gólszerző: Neymar (17., 36.), Fred (49.), Fernandinho (84.), ill. Matip (26.)

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

AZ ELSŐ FÉLIDŐ ÖSSZEFOGLALÓJA

Brazília úgy kezdett, ahogy a rendkívül lelkes szurkolósereg elvárta: támadott, mint a veszedelem. Furcsa módon a vezetést viszont akkor szerezte meg, amikorra Kamerun úgy-ahogy konszolidálta játékát, és egy-egy ellencsapással jelezte, nem adta fel a történelmi győzelem kiharcolásának lehetőségét.

Talán éppen e merész gondolatok kavarogtak a kameruni védők fejében, amikor a 17. percben Luiz Gustavo labdát szerzett a bal oldalon a felezővonal közelében, elfutott, mintaszerűen középre játszott, és az érkező Neymar jobbal egyből a bal alsó sarokba lőtte az idei világbajnokság 100. gólját. (1–0)

A gól újfent szárnyakat adott a braziloknak, de hát ez egy ilyen meccs – a gólok nem a játék pillanatnyi képének megfelelően születtek. Szóval a brazil akciók közepette egyszer csak egyenlítettek a kameruniak. A 26. percben Joël Matip még a lécre fejelt, de a szögletet követő bal oldali akciónál Nyom beadása után közvetlen közelről már a hálóba lőtt. (1–1)

Kamerun ezen a vb-játéknapon még sohasem veszített mérkőzést, pedig a múltban háromszor is pályára lépett, de mire az aktuálisnak látszó megállapítást szavakba foglaltuk, jött a brazilok és Neymar újabb gólja. A 35. percben a Barca csillaga a realos Marcelótól kapott indítást, a tizenhatosig nyargalt a labdával, majd a jobb sarokba lőtt. (2–1)

A játékrész végjátékában Neymar és Oscar bűvészkedése nyomán Hulk belőhette volna a harmadikat is, de közeli lövésébe beleléptek az afrikai védők.

A MÁSODIK FÉLIDŐ

A hangorkán a második félidő elején is rohamozásra ösztökélte a brazilokat, és nem is késett sokáig a harmadik gól: a 49. percben Fernandinho tolta ki a labdát a bal oldalra David Luiznak, ő beadott, Fred pedig – ahogyan azt a Mexikó elleni 0–0-t követően megígérte – a hálóba fejelt. A lesgyanút eleinte nem tudtuk elhessegetni, aztán mégis. (3–1)

A harmadik gól után lanyhult a tempó, a brazilok csak akkor váltottak sebességet, amikor megérkeztek a hírek a párhuzamosan zajló meccs mexikói góljairól. Már-már a csoportelsőség elveszítésének veszélye fenyegetett, amikor a 84. percben egy labdaszerzés után Oscar és Fernandinho remek gyors összjátékkal szédítette az oroszlánokat, és utóbbi tíz méterről jobbal a bal sarokba gurított. (4–1)

A teljesen megérdemelten magabiztos győzelmet arató Brazília szombaton lép pályára legközelebb, nyolcaddöntőbeli ellenfele Chile lesz. Négy éve ugyanez volt a szereposztás Dél-Afrikában, akkor a brazilok könnyedén, 3–0-ra győztek. Kamerun ugyanúgy pont nélkül utazik haza a vb-ről, mint négy évvel ezelőtt.

A brazilok futballbeli érdemeit tovább fényező statisztika a végére: ez volt a selecao 100. világbajnoki meccse, közülük ez a 38., amelyiken legalább három gólt szerzett a csapat, és az 1978-as csoportbeli botladozás óta sorozatban ez a kilencedik alkalom, hogy az első helyen jut tovább a csoportjából.

AZ A-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Brazília 3217–2 57
2. Mexikó 3214–1 37
3. Horvátország 3126–6 03
4. Kamerun 331–9 –8 0
PÁRHUZAMOS ÉLVEZETEK
A víz-és porálló Sony Xperia Z2 okostelefon egyszerre több funkció ellátására is képes, így várakozás vagy akadozás nélkül egyszerre élvezheti a szupergyors netezést és videók letöltését. A nagy teljesítményű processzor ultragyors teljesítményt nyújt azokhoz az alkalmazásokhoz, amelyeket megszakítás nélkül szeretne élvezni. Kiemelkedő grafikai és játékminőség, zökkenőmentes fényképezőgép-, kamera- és kijelzőélmény! (X)

Látogasson el Youtube-csatornánkra is, ahol további érdekességeket mutatunk önnek!

A-CSOPORT

Brazília
Kapusok: 1 Jefferson (Botafogo), 12 Júlio César (Toronto FC – kanadai), 22 Victor (Atlético Mineiro)
Védők: 2 Dani Alves (Barcelona – spanyol), 13 Dante (Bayern München – német), 4 David Luiz (Chelsea – angol), 15 Henrique (Napoli – olasz), 23 Maicon (Roma – olasz), 6 Marcelo (Real Madrid – spanyol), 14 Maxwell (PSG – francia), 3 Thiago Silva (PSG – francia)
Középpályások: 5 Fernandinho (Manchester City – angol), 18 Hernanes (Internazionale – olasz), 17 Luiz Gustavo (Wolfsburg – német), 11 Oscar (Chelsea – angol), 8 Paulinho (Tottenham – angol), 16 Ramires (Chelsea – angol), 19 Willian (Chelsea – angol)
Támadók: 20 Bernard (Sahtar Doneck – ukrán), 9 Fred (Fluminense), 7 Hulk (Zenit – orosz), 21 Jo (Atlético Mineiro), 10 Neymar (Barcelona – spanyol)
Szövetségi kapitány: Luiz Felipe Scolari

Kamerun
Kapusok: 16 Charles Itandje (Konyaspor – török), 23 Sammy N'Djock (Fethiyespor – török), 1 Loic Feudjou (Coton Sport)
Védők: 22 Allan Nyom (Granada – spanyol), 5 Dany Nounkeu (Besiktas – török), 4 Cédric Djeugoué (Coton Sport), 14 Aurélien Chedjou (Galatasaray – török), 3 Nicolas N'Koulou (Marseille – francia), 12 Henri Bedimo (Lyon – francia), 2 Benoit Assou-Ekotto (QPR – angol)
Középpályások: 18 Enoh Eyong (Antalyaspor – török), 11 Jean Makoun (Rennes – francia), 21 Joël Matip (Schalke – német), 17 Stéphane Mbia (Sevilla – spanyol), 7 Landry N'Guémo (Bordeaux – francia), 6 Alexandre Song (Barcelona – spanyol), 20 Edgar Salli (Lens – francia)
Támadók: 9 Samuel Eto'o (Chelsea – angol), 13 Maxim Choupo-Moting (Mainz – német), 8 Benjamin Moukandjo (Nancy – francia), 10 Vincent Aboubakar (Lorient – francia), 15 Pierre Webó (Fenerbahce – török), 19 Fabrice Olinga (Zulte Waregem – belga)
Szövetségi kapitány: Volker Finke (német)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik