Vb 2014: „Ha nincs ebédidő, még több halott lett volna”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.28. 09:51
null
A stadion hivatalosan tervezett átadására aligha kerül sor decemberben (Fotó: sports.yahoo.com)
A gyász miatt három napig nem dolgoznak a munkások a Sao Pauló-i Itaquerao Stadionban, amelyben – mint beszámoltunk róla – a tetőszerkezet egy darabja leesett, és a balesetben két kollégájuk életét vesztette. Egy kőműves elmondta: a katasztrófa még több halálos áldozatot követelt volna, ha nem az ebédidőben történik.

 

A balesetben elhunyt két munkás közül a 42 éves Fabio Luis Pereira abban a teherautóban ült, amelyre rázuhant a tetőszerkezetről az 500 tonnás fémelem. A 44 éves Ronaldo Oliveira dos Santos éppen sziesztázott azon a helyen. A többség viszont a kantinban volt, nekik ez volt a szerencséjük.

„Ez a legijesztőbb az egészben, hogyha nincs ebédidő, akkor sokkal többen haltak volna meg” – mondta a 32 éves Evandro Pereira, aki kőművesként dolgozik a stadion építésén.

A 2014-es vb nyitó mérkőzésének kiszemelt létesítmény tervezett decemberi átadására aligha kerül sor, bár Ricardo Trade, a szervezőbizottság helyi vezetője emiatt nem aggódik. „Hét hónapunk van a vb-ig, nem tíz nap, úgyhogy nem hinném, hogy emiatt elkésünk. Bár erre semmilyen garancia nincs.”

„Nem akarom tudni, hogy most éppen mit gondol a FIFA erről az egészről. Mi most sokkal inkább az áldozatok családjai miatt aggódunk” –, ezt már Andre Sanchez nyilatkozta, a Corinthians korábbi klubelnöke. A stadiont a vb után a Cor használja.

A létesítményben az építkezést a napokban fejezték volna be, az építtető cég és a FIFA is a baleset gyors kivizsgálását ígérte meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik