Riquelme nem lesz ott a világbajnokságon

Vágólapra másolva!
2010.02.10. 08:51
null
Riquelme a nyáron nem segíthet az argentin válogatottnak (Fotó: Action Images – archív)
Kénytelen lesz kihagyni a nyári világbajnokságot a Boca Juniors klasszisa, Juan Román Riquelme, ugyanis az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Diego Maradona bejelentette, nem számol a 31 éves középpályással.

„Lezártam a témát – jelentette ki kedden Maradona újságírók kérdésére válaszolva. – Márciusban behívtam Riquelmét a keretbe, de nem jött, és nélküle harcoltuk ki a kvalifikációt. Szeretem ahogyan játszik, remélem, visszanyeri legjobb formáját, és segíti a Boca Juniorst."

SZAVAZÁS

Ki nyeri a 2010-es labdarúgó világbajnokságot?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Az argentin sajtó korábban úgy vélte, hogy a helyi labdarúgó-szövetség (AFA) szeretné elérni a kapitánynál Riquelme visszahívását, azonban a jelek szerint a sportvezetők próbálkozásai kudarcba fulladtak.

Riquelme 1997 és 2008 között 54 alkalommal lépett pályára az argentin válogatottban, de világbajnokságon csupán 2006-ban Németországban szerepelt.

Maradona egyébként a jelek szerint még nem döntötte el, kiket visz magával a dél-afrikai tornára, ugyanis az általa beválogatott labdarúgók száma 15 hónap alatt már a százat is meghaladta.

„Senki akarata előtt nem kell meghajolnom, azokat a játékosokat választom majd, akik a legjobb formában vannak" – mondta a sokat kritizált kapitány, aki azt is hozzátette, nem felejtette el az argentin futballt, azaz a hazai bajnokságban szereplő játékosok is számíthatnak a behívóra.

Maradona ilyen tekintetben szakított elődei gyakorlatával, ugyanis az utóbbi években az albicelestét szinte kizárólag európai topligákban szereplő légiósok alkották.

„Ha nézed ezeket a srácokat az öltözőben, ahogy magukra húzzák az argentin nemzeti mezt, egyből látod, ki képes arra, hogy megoldja a feladatot a pályán, és ki nem méltó a mezre" – jelentette ki a 49 éves Maradona.

A játékosként 1986-ban világbajnoki címet nyerő szakember korábban úgy nyilatkozott, hogy csapatában Lionel Messi, Juan Sebastian Verón és Javier Mascherano helye biztos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik