Vincenzo Montella: 22 kapura lövésünk volt, pontosabbnak kell lennünk

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.06.18. 22:42
Vincenzo Montella és Arda Güler is nyilatkozott Grúzia legyőzése után (Fotó: Getty Images)
Törökország a bombagólok mérkőzésén 3–1-re legyőzte Grúziát. A mérkőzés után Vincenzo Montella, a törökök szövetségi kapitánya csapata céljait fogalmazta meg, a mérkőzés legjobbjának választott Arda Güler pedig az egyéni elismerésekről beszélt. Willy Sagnol, a grúz szövetségi kapitány a dortmundi stadiont, a szurkolókat és a grúz labdarúgás méltatta.


Willy Sagnol, a grúzok edzője elégedett volt csapata teljesítményével. „A játékosok büszkék lehetnek a teljesítményükre, pozitív fényben tüntettük fel a grúz labdarúgást. Úgy érzem ugyanannyi esélyünk volt, mint nekik. Mindig a nagyobb képet kell néznünk. Ez az Európa-bajnokság a Grúziában az elmúlt évtizedben végzett rengeteg munka eredménye, a fiatalok bevonása, és ez a torna a belefektetett munka jutalma.”

A grúzok szövetségi kapitánya szerint a rutin hiányzott a csapatából. A Bayern Münchenben közel kétszáz mérkőzést játszó Sagnol a dortmundi stadiont is dícsérte. „Ez a stadion fantasztikus. A hangulat ma este  nagyszerű volt, méltó színpad egy ilyen mérkőzéshez. Nem tudom, hogy a játék teremtette-e a hangulatot, vagy a hangulat teremtette a játékot.”

A mérkőzés emberének választott Arda Güler is nyilatkozott az UEFA-nak. „Kemény mérkőzés volt, gratulálok a csapatomnak a győzelemhez. Nagyszerű volt a szurkolás, sőt még annál is jobb volt. Örülök, hogy sikerült megszerezni a győzelmet az edzőnknek.Arda Güler góljával az Eb-történelmének legfiatalabb játékosa lett, aki első mérkőzésén betalált. „Nem érdekelnek a személyes eredmények, mindenem a csapat, és örülök, hogy kivehetem a részemet a játékból.”

Vincenzo Montello, a törökök szövetségi kapitánya szerint ez egy Eb-hez illő mérkőzés volt. „Ma töltöm be az 52. életévemet, így ez volt a legszebb ajándék, amit kaphattam”
 mondta az olasz edző, aki a szurkolóknak is megköszönte a bíztatást.

Ezt követően Montella rátért arra, miben javulhat csapata: „22 kapura lövésünk volt, pontosabbnak kell lennünk, de értékelem a csapat teljesítményét.” Montella szerint a grúz csapat fizikailag erős és jól szervezett. „Ismerik az erősségeiket és a gyengeségeiket, és ennek megfelelően játszanak. Nem véletlenül vannak itt az Eb-n.” Az olasz edző a törökök esélyei kapcsán elmondta, hogy az elmúlt három kontinenstornán nem sikerült a továbbjutás a csoportkörből, az álmuk az, hogy bejussanak az egyenes kieséses szakaszba.

EURÓPA-BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
F-CSOPORT
TÖRÖKORSZÁG–GRÚZIA 3–1 (1–1)
Dortmund, Signal Iduna Park, 59 127 néző. Vezette: Facundo Tello (Gabriel Chade, Ezequiel Brailovsky) – argentinok
TÖRÖKORSZÁG: Günök –  Müldür (Celik, 85.), Akaydin, Bardakci, Kadioglu – Ayhan (Demiral, 79.), Calhanoglu (Özcan, 90+2.) – Güler (Yazici, 79.), Kökcü, Yildiz (Aktürkoglu, 85.) – Yilmaz. Szövetségi kapitány: Vincenzo Montella
GRÚZIA: Mamardasvili – Kakabadze, Kvirkvelia (Zivzivadze, 85.), Kasia, Dvali, Citaisvili (Locsosvili, 74.) – Kocsorasvili, Mekvabisvili (Altunasvili, 89.), Csakvetadze (Davitasvili, 74.) – Mikautadze, Kvarachelia. Szövetségi kapitány: Willy Sagnol
Gólszerző: Müldür (25.), Güler (65.), Aktürkoglu (90+7.), ill. Mikautadze (32.)
Sárga lap: Bardakci (35.), Calhanoglu (89.), ill. Kvirkvelia (55.)

A MÉRKŐZÉS SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSA ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik