Rüdigert egy berlini kebabárus hívta meg, Thomas Müller saját magával trollkodta meg a németek kerethirdetését

Vágólapra másolva!
2024.05.15. 16:15
Egy berlini kebabárus hívta meg a német válogatott Európa-bajnoki keretébe Antonio Rüdigert (Fotó: Getty Images)
Bár a teljes, hivatalos névsort csak május 16-án, 13 órától hirdeti ki Julian Nagelsmann szövetségi kapitány, a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) a legkülönfélébb módokon sorra jelenti be a válogatott Európa-bajnoki keretét. Ennek legújabb állomásaként a Real Madrid védője, Antonio Rüdiger kapott meghívót egy berlini kebabárustól. Nem sokkal később a stuttgarti Deniz Undavot, aztán Ilkay Gündogant is bejelentették, majd Thomas Müller saját magát hívta meg.

 

A DFB Instagram-oldalán megjelent bejelentéshez maga az érintett is hozzászólt, megjegyezve, hogy a bejelentő kebabosnál van a legjobb döner.

„Óriási a várakozás a tornára – hajrá” – tette hozzá Antonio Rüdiger.

Rüdiger előtt, szerdán délelőtt Joshua Kimmich kerettagságát például egy Németországban népszerű tévésorozat forgatási helyszínén jelentett be a sorozat egyik színésze, Wolfgang Bahro.

A Kicker Rüdiger meghívóját illetően megemlíti, hogy Nico Schlotterbeck, Jonathan Tah és Robin Koch után a Real Madrid játékosa a negyedik belső védő a keretben, ezért a Dortmundot erősítő – a PSG elleni BL-elődöntő mindkét meccsén a mérkőzés legjobbjának megválasztott – Mats Hummels esélyei minimálisra csökkentek.

A németek Rüdiger után is apránként csepegtetik a névsort, a VfB Stuttgartból Maximilian Mittelstädt és Chris Führich után, Deniz Undavot a férfi kézilabda Bundesligában szereplő TVB Stuttgart jelentette be, az FC Barcelonát erősítő csapatkapitány, Ilkay Gündogan kerettagságát pedig a berlini Alexanderplatzon lévő hirdetőtáblákon tették hivatalossá. Ezenkívül Thomas Müller saját közösségi oldalára feltöltött videóval lényegében saját magát hívta meg a német válogatottba.

FRISSÍTÉS: a Német Labdarúgó-szövetség bejelentési metódusa finoman fogalmazva is visszafelé sült el, ugyanis a Kicker azt írja, Thomas Müller a hullámot meglovagolva csak trollkodásból osztotta meg a videót, s hivatalosan még nem tekinthető kerettagnak, továbbá a TVB Stuttgart akciója is csak viccelődés, Deniz Undavot sem hívta még meg Nagelsmann, de mindkét játékos kerettagságára nagy esély van.

A NÉMET LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT EDDIG NYILVÁNOSSÁGRA HOZOTT EURÓPA-BAJNOKI KERETE
Kapus: Manuel Neuer
Védők: Nico Schlotterbeck, Jonathan Tah, Maximilian Mittelstädt, Robin Koch, Joshua Kimmich, Antonio Rüdiger, David Raum
Középpályások: Aleksandar Pavlovic, Robert Andrich, Pascal Gross, Chris Führich, Ilkay Gündogan
Támadók: Leroy Sané, Niclas Füllkrug, Kai Havertz

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik