Eb 2024: sérülés miatt négy kapussal készülnek a svájciak

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.03.18. 13:56
Von Ballmoosra is szükség van a felkészülés során (Fotó: AFP)
Mint ismert, a magyar labdarúgó-válogatott a nyári Európa-bajnokságon a házigazda német válogatott mellett a skótokkal és a svájciakkal is találkozik a csoportmérkőzések során. Leendő csoportellenfeleink – a magyar válogatotthoz hasonlóan – márciusban két felkészülési mérkőzést vívnak, ám a svájciaknál egy apróbb sérülés bonyolítja Murat Yakin szövetségi kapitány életét.

 

A Svájci Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapja szerint a márciusi válogatott időszakban Dániával és Írországgal megmérkőző nemzeti tizenegynél szükségessé vált egy negyedik kapus meghívása is a keretbe, miután az elmúlt hétvégén sérülése miatt nem szerepelt a Borussia Dortmundnál a válogatottnál harmadik számú kapusnak számító Gregor Kobel.

A Murat Yakin vezette szakmai stáb döntése értelmében a Young Boys 29 éves kapusa, David von Ballmoos hétfőn csatlakozik a spanyolországi La Mangában edzőtáborozó válogatotthoz – csakúgy egyébként, mint Kobel. A 20 Minuten svájci lap szerint a Dortmund kapusa a hétvégén legfőképp óvatosságból nem játszott a Frankfurt ellen – kissé fájt neki a combközelítő izma.

A 29 éves Von Ballmoos az elmúlt évek során több alkalommal is eljutott a válogatott kerettagságig, kispadon is ült számos alkalommal, ám ez idáig nem mutatkozott be a nemzeti tizenegyben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik