Eb 2024: Kölnben délután kezd, Stuttgartban este zár a válogatott – program

Vágólapra másolva!
2023.12.02. 23:43
null
Az A-csoport (Fotó: AFP)
A Hamburgban megtartották a jövő nyári Európa-bajnokság csoportkörének sorsolását, amelyen a magyar válogatott a házigazda Németország, valamint Skócia és Svájc mellé az A-csoportba került. Miután a mieink a harmadik pozícióba kerültek, el is dőlt program. Este pedig a kezdési időpontokat is közölte az Európai Labdarúgó-szövetség.

Wesley Sneijder nem sokat vacakolt és elsőnek kapta elő a magyar válogatott nevét tartalmazó golyót a második számú kalapból, vagyis a mieink a házigazda németek mellé kerültek. A harmadik kalapból aztán Skócia érkezett, majd jött a negyedikből Svájc.

Ez azt jelenti, hogy a mieink a negyedik kalapból érkező Svájc ellen kezdik június 15-én Kölnben az Eb-szereplést, majd Stuttgartba költöznek, ahol előbb a házigazda Németország lesz az ellenfél, majd zárásként jönnek a skótok – szintén Stuttgartban.

A pontos kezdési időpontok a nyitó mérkőzés, az elődöntők és a döntő kivételével még nem ismertek.

FRISSÍTÉS, 23.40

Szombaton késő este aztán a mérkőzések pontos kezdési időpontjai is kiderültek. Ezek szerint a magyar válogatott Svájc ellen délután háromkor, a németek ellen délután hatkor, a skótok ellen pedig este kilenckor kezd – utóbbi találkozón a csoport másik meccsével egy időben indul majd útjára a labda.

EB 2024
A-CSOPORT, PROGRAM
JÚNIUS 14. – NYITÓ MÉRKŐZÉS

21.00: Németország–Skócia, München
JÚNIUS 15.
15.00:
Magyarország–Svájc, Köln

JÚNIUS 19.
18.00: Németország–Magyarország, Stuttgart
21.00: Skócia–Svájc, Köln

JÚNIUS 23.
21.00: Skócia–Magyarország, Stuttgart
21.00: Svájc–Németország, Frankfurt

AZ ELLENFELEKRŐL

A magyar válogatott három csoportellenfele közül némi meglepetésre a németek ellen tudott a legutóbbi mérkőzésén nyerni – tavaly szeptemberben Szalai Ádám emlékezetes sarkazós góljával győzött Lipcsében Marco Rossi csapata. Ráadásul a megelőző két meccsén is veretlen a németekkel szemben a tavaly nyári NL-meccs odavágóján 1–1-re végeztünk, a két évvel ezelőtti Eb-n meg 2–2-re a csoportkörben.

A skótokkal legutóbb öt évvel ezelőtt találkoztunk, akkor 1–0-s vereséget szenvedett a magyar válogatott, s még nem Marco Rossi volt a kapitány – Georges Leekens irányította a csapatot.

A svájciak ellen a legrosszabb a közelmúltbeli mérlege a magyar válogatottnak, a legutóbbi három meccsen háromszor is nyertek a helvétek, s ebben az évezredben még nem sikerült legyőzni őket, miután legutóbb még 1998 novemberében nyert a magyar válogatott ellene.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik