Eb 2024: tüntetést szerveznek a bolgár ultrák a Magyarország elleni meccsre

Vágólapra másolva!
2023.10.26. 14:59
null
Többek között a Levszki Szófia szurkolótábora is jelezte részvételét a BFS elleni tüntetésen (Fotó: Getty Images)
Ritkán látott szurkolói tiltakozásokra lehet számítani a novemberi Bulgária–Magyarország Eb-selejtezőn – írja többek között a sportal.bg és a BNN is.

A szófiai Vaszil Levszki Stadionban sorra kerülő találkozón a bolgár futballszurkolók a Bolgár Labdarúgó-szövetség (BFS) a – kisebb megszakításokkal – 18 éve hatalmon levő elnökének, Boriszlav Mihajlovnak,valamint a teljes vezérkarnak a távozását tervezik követelni stílszerű módon a mérkőzés 18. percében. A tiltakozást összefogó Facebook-oldalt kevesebb mint egy nap alatt több mint ötezren követték be, s a szervezők már azt is közzétették, hogy egyes ultracsoportok mely szektorokban foglalnának helyet a mérkőzésen.

A bolgár szurkolók tervezett ülésrendje (Fotó: sportal.bg)
A bolgár szurkolók tervezett ülésrendje (Fotó: sportal.bg)

Az elmúlt hétvégén a BFS fegyelmi bizottsága tíz klubot is megbüntetett a szurkolóknak a szövetség vezetőségének lemondását követelő rigmusai, illetve az erre felszólító molinók miatt – ennek tükrében egy, a hagyományos rivalizálásokat felülíró megmozdulás van kibontakozóban, melyen a legnagyobb bolgár klubok ultrái, így például a CSZKA Szófia, a Levszki Szófia, a Szlavia Szófia, a Lokomotiv Plovdiv, a Botev Plovdiv és a Dunav Rusze kemény magja is részt vesz.

Számos ultracsoport jelezte a részvételét (Fotó: sportal.bg)
Számos ultracsoport jelezte a részvételét (Fotó: sportal.bg)

Az ultrák szerint a Boriszlav Mihajlov vezette BFS a felelős a bolgár labdarúgás évek óta tartó hanyatlásáért, amelyet jól jelez a nemzeti csapat botrányos szereplése az Eb-selejtezőkön, valamint a FIFA világranglistáján elfoglalt 84. hely is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik