Németország: az Eb után Flick átveszi Löw helyét – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2021.05.10. 19:17
null
Flick lehet a német válogatott 11. szövetségi kapitánya (Fotó: AFP)
A müncheni Abendzeitung értesülése szerint az idén nyárra halasztott labdarúgó Európa-bajnokság után Hansi Flick veszi át a német válogatott irányítását a távozó Joachim Löwtől – közölte az MTI.

A napilap hétfői száma alapján a Bayern Münchent az idény végén elhagyó Hansi Flick a 2024-es, németországi kontinenstorna végéig vezetheti a német válogatottat.

Flick távozását áprilisban jelentette be a sorozatban kilencedik Bundesliga-elsőségét a hétvégén begyűjtő bajor sztárcsapat. Helyét a jelenleg még az RB Leipziget – Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik csapatát – irányító Julian Nagelsmann veszi át. Az 56 éves Flick – aki tavaly nyáron Bajnokok Ligáját, összesen pedig hét trófeát nyert a Bayernnel 2019-es kinevezése óta – 2006 és 2014 között Löw segítője volt a nemzeti csapatnál, így ott volt a stábban a németek világbajnoki címénél.

Az idei Eb-t június 11. és július 11. között rendezik 11 európai városban, közte Budapesten. A németek a magyarokkal, a címvédő portugálokkal és a világbajnok franciákkal szerepelnek azonos négyesben.

(MTI)

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik